Autor Zpráva
tokyc
Profil *
Nevim přesně jak formulovat můj, možná divnej, dotaz. Dělám web s wallpaperama a pořeboval bych nějaký skript, kterej do jedné stránky(jakoby šablony) bude načítat obrázky z adresáře podle toho, na který náhled wallpaperu se klikne. Zkrátka pro příklad mám 100 tapet na www.neco.cz/nahledy jako zmenšené náhledy.A nechci dělat 100 stránek s plnym rozlišenim těch tapet(www.neco.cz/full1.php,full2,full3,...).Chtěl bych mít jednu(jakoby šablonu), do které by se po kliknutí na náhled wallpaperu zobrazil wallpaper v plném rozlišení v té šabloně(www.neco.cz/full.php). Prosím poradíte mi někdo jak na to? Nechci žádný předpřipravený galerie ale nějakej skriptík. Dík moc.
Matty
Profil
tokyc
Přenášej jména obrázků v adrese (za pomoci GET). A pak v nějaké té šabloně budeš načítat obrázek podle $_GET['jmenoobrazku'].
tokyc
Profil *
Jsem v php absolutní začatečník, mohl bys sem aspon z casti napsat ten php kod? Díky moc.
Matty
Profil
tokyc
<a href="ukazobrazek.php?obrazek=karel.jpg">...</a> - Tady se odkazuje na tu šablonu.
stránka ukazobrazek.php
<?php
if(isset($_GET['obrazek'])) {
 echo '<img src="slozkasobrazky/'.$_GET['obrazek'].'">';
}
?>
tokyc
Profil *
Funguje to, jeste zjistuju jak udelat aby se to nacetlo v ne uplnym rozliseni, ale to uz najdu. Diky moc, klobouk dolu ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: