Autor Zpráva
tokyc
Profil *
Prosim o radu. Sehnal jsem na netu php skript na nacitani nahodnych obrazku z adresare. Po jeho nactení bych ho ale potreboval odsadit zleva o 1px. Zkousel sem to pres css,ale nejde to. Nejde nejak to odsazeni zakomponovat do toho skriptu? Diky za rady.
Matty
Profil
tokyc
Zkousel sem to pres css,ale nejde to.
Určitě to jde. Ukaž nám script a css.
Nejde nejak to odsazeni zakomponovat do toho skriptu?
Ano, jde. Třeba přes CSS :-)
tokyc
Profil *
<?
$images = array(array("obrazky/1.jpg", "adresa?obrazek=obrazky/1.jpg"),
array("obrazky2.jpg", "adresa?obrazek=obrazky/2.jpg"),
array("obrazky/3.jpg", "adresa?obrazek=obrazky/3.jpg")
// atd.
// kazdy obrazek se pridava ve tvaru array(<cesta k obrazku>, <adresa odkazu>),
);
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;

echo '<a href="'.$images[$random_index][1].'"><img src="'.$images[$random_index][0].'" width="160" height="120" alt="popis obrazku"></a>';
?>


To co je kurzívou mám samozřejmě nahrazený popiskem a adresou. Kam teda do toho skriptu umístit to odsazení? Díky.
Matty
Profil
tokyc
echo '<a href="'.$images[$random_index][1].'"><img src="'.$images[$random_index][0].'" width="160" height="120" alt="popis obrazku" style="margin-left: 1px;"></a>';
Alphard
Profil
tokyc
není to předmětem dotazu, ale obrázky by se mohly načítat přímo z adresáře, odpadla by nutnost ruční aktualizace
tokyc
Profil *
Diky, ja to idiot delal pres text-align, v FF to slo, v IE ne. Tak diky za rady.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: