21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
vandy
Profil *
Cus mam problém další ... po přihlášení na profile.php mám v ID aktuální id přihlášeného uživatele což je ok. Vypíšu k němu všechna data z db jako jméno, věk, bydliště atd... Na strance users mam udelany odkazy na ostatni uzivatele podle jejich ID. Odkazy pak smeruji na profile.php kde bych rad zobrazil info i o ostatnich uzivatelich ...jenze pokud kliknu napr. na uzivatele s ID 2 tak se me ID zmeni a zobrazi se 1/2 udaju pro muj profil a fotografie napr. pro profil uzivatele s ID 2. Nevim jak zaridit abych po prihlaseni v SESSION id mel nemennou hodnotu id aktualne prihlaseneho uzivatele a zaroven mohl prohlizet i profily ostatnich uzivatelu pod jejich id ...
nightfish
Profil
to se to řešilo včera, neklame-li mě paměť
máš zapnuté register_globals? co se stane když název jedné z těch proměnných změníš? (samozřejmě v celé aplikaci...)
vandy
Profil *
Ale které ? mám zapnuté reg globals bohužel a nejdou vypnout , protože to je na serveru a já nemám přístup ke konfiguraci
ninja
Profil
vandy: V tom pripade nepouzivej $id, ale dusledne $_GET['id'] a $_SESSION['id'].

Nebo si premene pojmenuj jinak.
nightfish
Profil
imho je problém v tom, že $_SESSION['id'] i $_GET['id'] se při zapnutém register_globals zapíšou do proměnné $id (a právě tato hodnota se pak zapíše do $_SESSION['id'])
zkusil bych místo $_SESSION['id'] používat třeba $_SESSION['userid']
vandy
Profil *
Aha tak proto myslel jsem si to .. rikal jsem si ... ze je to divny ze to ani neni mozny ... proste aby se ta session id jmenovala jinak jestli chapu dobre. . :) jdu to vyzkouset ... jinak neznas ciste nahodou nejakej skript kterej by obsahoval funkci pro vypnuti register globals . odregistrovani register globals .. protoze ke konfiguraci na serveru nemam pristup ..
BetaCam
Profil
Vypnout je můžeš pomocí .htaccess :

php_flag register_globals off
vandy
Profil *
BetaCam : ja nemohu vytvorit .htaccess :( to take nejde :( navic ani nevim kam ho umistit .. jestli jen do korenoveho adresare www nebo do vsech adresaru .. :(
vandy
Profil *
Na strance users.php mam toto >

if ( !$_SESSION['myusername'] )

{ echo "<form method='POST'>";
echo "<h1 class='profile'><a name='showuser' href=profile.php?user={$_GET['id']}>{$_POST['myusername']}</a></h1>
</form>
<img class='users' src=$profilova_fotogafie></img>
</td></tr></table>"; }


a potrebuju dostat to $_GET['id'] na dalsi stranku ... kdebych podle tohoto id vypsal data k prislusnemu uzivateli

$vypsat_uzivatele = "SELECT * FROM members where id = {$_GET['id']}";
vandy
Profil *
:(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0