Autor Zpráva
dance
Profil *
kdyz prozenu slovo s diakritikou pres strtolower tak mne to nahaze otazniky ale kdyz jsem to stejny udelal jako jen testovaci soubor
<form method="post" action="">
<input type="hidden" value="1" name="send">
<input type="text" name="text" />
<input type="submit" value="send" />
</form>
<?php
if ($send == 1) {
$name = strtolower($text);
echo $name;
}
?>

tak to jde v pohode to stejny je v podstate ve scrtiptu kde to potrebuju a tam to nahaze otazniky nevi nekdo proc?

kodovani UTF8
Casero
Profil
dance
mb_strtolower()
dance
Profil *
bohuzel to stejny a btw v cem je tohle jiny?
Casero
Profil
dance
By contrast to strtolower(), 'alphabetic' is determined by the Unicode character properties. Thus the behaviour of this function is not affected by locale settings and it can convert any characters that have 'alphabetic' property, such as A-umlaut (Ä).
dance
Profil *
jooo jde to ja tam pridal za to utf8 a jede to dik

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: