Autor Zpráva
karelm
Profil
Mám na jedné stránce dva formuláře, každý se odesílá na jinou e-mailovou adresu. Stáhnul jsem si hotový skript na php.jonweb.cz. Vše funguje skvěle, až na jednu maličkost: vyplním li jeden z formulářů a dám odeslat, odešle se na oba e-maily současně. Soubory formulářů mám ve dvou složkách (form1 a form2) a ze stránky s formuláři jsou k nim zadané cesty, každý má v konfiguraci zadánu jinou e-malivou adresu, kam se má odeslat. Poradíte? Děkuju
KGW
Profil
ukaž kód
karelm
Profil
Omlouvám se, ale teď nevím čeho kód. Ten formulář má několik souborů (ve složce form) - konfigurace.php (tam se zadává e-mail na který se to posílá), index.php, form.php, a další. Na stánce s formuláři mám vloženu funkci: include("./form1/index.php") a include("./form2/index.php").
Ono to všechno funguje, jen se jeden vyplněný formulář odešle na oba e-maily - tedy jakoby bych vyplnil oba formuláře současně.
Alphard
Profil
nebyl by odkaz na stránku s formulářem? nebo její kód
Filo
Profil
střílím od boku (když není formulář ani kód): nemáš jiné name u každého z formulářů.
karelm
Profil
Jestli by se někdo chtěl podívat na složky těch formulářů, tak jsem je zipnul: form1 a form2. stránka je tady - pokud vyplníte formulář a odešlete, asi nic nezjistíte, protože se odešlou mě :-).
Díky všem za pomoc, php se nažím teprve pochopit. Moje původní fotmuláře (.htm) se odesílaly přes službu mailform.cz, ale chodilo spousta spamu (denně), tak jsem musel přejít na .php a ochranou.
Alphard
Profil
<form action="" method="post" name="post">
něco podobného jsem očekával :-) a taky tam máte předpokládám
<?php
include("./form1/index.php");
include("./form2/index.php");
?>

a řešení? dejte si do každého formuláře skryté pole s hodnotou, ze kterého formu pochází a po jeho vyhodnocení includujte jen jeden soubor
karelm
Profil
Na stránce s formuláři to mám takto:
<div class="padform1">
<?php
include("./form1/index.php");
?>
</div>

<div class="padform2">
<?php
include("./form2/index.php");
?>
</div>
Mohl by jste mi prosím poradit konkrétně jak dát skryté pole s hodnotou do každého formuláře ... ? Moc děkuju, budu se revanšovat :-)
Alphard
Profil
<input type="hidden" name="verze" value="f1">
a do druhého <input type="hidden" name="verze" value="f2">


a pak:

<div class="padform1"> 
<?php 
if (isset ($_POST['verze']) &&$_POST['verze'] == "f1")
include("./form1/index.php"); 
?> 
</div> 

<div class="padform2"> 
<?php 
if (isset ($_POST['verze']) &&$_POST['verze'] == "f2")
include("./form2/index.php"); 
?> 
</div>
karelm
Profil
Tak jsem <input type="hidden" name="verze" value="f1"> (resp. f2) vložil do souborů form_win.php v obou složkách a do stránky s formuláři jsem vložil další část (<div class=" ... ) . Výsledek je tento. Formuláře zmizely, zústala z nich jen horní část rámečku. Pokud tu část <div class="padform1">
<?php
if (isset ($_POST[' .... smažu, formuláře se objeví. Zkusíte ještě poradit ? Díky za pomoc, jinak ten web dělám zadarmo a php bych se opravdu chtěl jednou naučit - až bude čas :-)
Alphard
Profil
karelm
omlouvám se, až teď jsem zjistil, že se includuje asi i formulář samotný, myslel jsem, že je tam zvlášť a v includu jen výkonná část scriptu

ta podmínka je správná, ale je třeba ji jinak umístit

jestli mi svěříte přístup na FTP, kontaktujte mě na http://alphard.deg.cz/kontakt.php, je to práce tak na 5 minut, opravím to
karelm
Profil
Moc díky, již jsem potřebné údaje odeslal.
karelm
Profil
Tak to je fantazie, moc děkuju za úpravu, sám bych tohle určitě nevymyslel. Spíš jsem čekal, že mi někdo napíše něco jako "nauč se php a udělej si to sám". (už mám i knížku /PHP5-začínáme programovat/, ale nějak se v tom zatím ztrácím)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: