Autor Zpráva
roxtor
Profil *
Zdarec,

Mám <textarea> ze které ukládám data do mysql. Odtud je tahám pro google mapu, do informační bubliny k bodu na mapě. Jenomže v některých případech se po přidání bodu na mapu mapa nezobrazí. Testováním jsem zjistil to, že problém je pravděpodobně v tom případě, když uživatel v <textarea> text odřádkuje. Definici bodů na mapě zajišťuje funkce mArray.push takto:

mArray.push('49.06737132;17.46557951;;*text*;*text*') 
mArray.push('49.06737132;17.46557951;;*text*;*text*') 
mArray.push('49.06242250;17.47570789;*text*;*text*<br />
<br />*text*<br />
<br />*text*<br />
<br />*text*<br />
<br /><br />
<br />*text*')


Právě poslední mArray.push způsobí nezobrazení mapy.

Potřeboval bych vědět jakým způsobem zajistit, aby se v textu zachovaly řádky (pro účely vložení o html) a zároveň byl text do javascriptu vložen na jednom řádku. Myslel jsem že pomůže funkce nl2br, ale ta pouze doplnila tagy <br />a text dál zůstává víceřádkový.

Díky moc za pomoc
Alphard
Profil
tohle nahradí zalomení řádku za <br>
$text=str_replace("\r\n", "<br>", $text);
$text=str_replace("\n", "<br>", $text);
srigi
Profil
Alphard
Da sa to vykonat aj v jednom kroku:
$replace = array("\r\n", "\n");
$text = str_replace($replace, "<br />", $text);
Alphard
Profil
srigi
:-) jak se to vezme, já tam vidím 2

1.   $replace = array("\r\n", "\n");
2.   $text = str_replace($replace, "<br />", $text);


vím to, ale v tomto případě to IMHO vyjde úplně stejně, leda by tvůj způsob byl rychlejší, to nevím
srigi
Profil
Jasnacka, myslel som volanie str_replace(). Staci naplnit pole a funkcia si nad polom zaiteruje sama. Ak by potreboval pridat dalsie replacmenty, staci ich pridat do pola.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0