Autor Zpráva
Janik
Profil *
Ahoj, níže uvedený kód mi vypisuje obsah adresáře ve kterém se daný soubor nachází. Přehlíží pouze soubory s názvem soubory.php a svým vlastním (soubor ve kterém je kód).

Měl bych dvě otázky:
1. Jak udělat, aby se vypisoval obsah jiného adresáře (soubor php bude uložen v nadřazeném adresáři)
2. Jak seřadit vypsané soubory dle datumu (datum změny souborů v adresáři)

<? 
$vy_sou='soubory.php'; 
$nas_sou = BaseName($PHP_SELF);
$handle=opendir('.'); 
$i=0;
$j=0;
while (false!==($file = readdir($handle))) 
{if ($file!="."&&$file!=".."&&!is_dir($file)&&$file!=$nas_sou&&$file!=$vy_ sou)     
{$soubor[$i]="$file";  
$velikost[$i]= round((filesize ($file))/(1024*1024),2); 
$zmena[$i]=date("j. n. Y ",filemtime($file));        
$i++;}
if ($file != "." && is_dir($file))    
{$adresar[$j]="$file";        
$j++;}}
closedir($handle); 
function vypis($s,$v,$z){echo "<table border=0><tr bgcolor=Silver><td><B>Jméno souboru</B></td><td align=right><B>Datum</B></td><td width=150 align=right><B>Velikost v MB</B></td></tr>\n";
for($i=0;$i<count($s);$i++) 
{echo "<tr><td>";
echo '<a href="'.$s[$i].'">'.$s[$i].'</a>';
echo "</td><td align=right>$z[$i]";
echo "</td><td align=right>$v[$i]";
echo "</td></tr>\n";}       
echo "</table>\n";} vypis($soubor,$velikost,$zmena);
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0