Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ronny Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 8. 2008, 21:38:44
Dělám si naketu a řeším jak provést uložení dat do sloupce pro odpovědi. Odpovědí může být libovolný počet a nevím jak to udělat, aby se data uložili vždy do toho sloupce... zkoušel jsem nějaký cyklus, ale nedostal jsem se k výsledku...
Vždy mi zůstane sloupec pro odpovedi stejny... Anketní otázka: <input type="text" name="otazka"><br><br> Odpověď č.1: <input type="text" name="odpovedi[]"><br> Odpověď č.2: <input type="text" name="odpovedi[]"><br> Odpověď č.3: <input type="text" name="odpovedi[]"><br> Odpověď č.4: <input type="text" name="odpovedi[]"><br> Odpověď č.5: <input type="text" name="odpovedi[]"><br> a zpracovani formulare $datum = date("Y-m-d"); $zapis_otazka = mysql_query("INSERT INTO anketa_otazka (id, otazka, datum_vytvoreni) VALUES ('0','".$_POST['otazka']."','$datum')"); $posledni_id = mysql_insert_id(); $zapis_odpovedi = mysql_query("INSERT INTO anketa_odpovedi (id, odpovedi, zarazeni) VALUES ('0','".$_POST['odpovedi']."','$posledni_id')"); Jak tento problem resite vy? |
||
DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 20. 8. 2008, 21:42:58 · Upravil/a: DJ Miky
Udělej to pomocí implode, třeba:
implode(',',$_POST['odpovedi']) odpověď1,odpověď2,odpověď3 EDIT: I když teď nevím, jestli jsi to tak myslel. Chceš všechny odpovědi do jednoho řádku v anketa_odpovedi, nebo každou odpověď do dalšího řádku? |
||
Harwen Profil |
#3 · Zasláno: 20. 8. 2008, 21:43:23 · Upravil/a: Harwen
Edit: Nesmysl, odvolávám
|
||
Ronny Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 8. 2008, 21:55:19
DJ Miky
me je to celkem jedno, potrebuju je ulozit do DB a pak si je z tama vytahnout a vypsat... puvodne jsem to chtel udelat takto: ulozim si kazdou odpoved na samostatny radek a priradit jim nejake oznaceni, podle ktereho poznam, ktere odpovedi patri ke ktere ankete.. to je tam ten sloupec ZARAZENI... ale nevim prave ktery postup bude lepsi pro chod ankety a take rychlejsi... |
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 20. 8. 2008, 22:05:11
foreach ($_POST['odpovedi'] as $odpoved) $zapis_odpovedi = mysql_query("INSERT INTO anketa_odpovedi (id, odpovedi, zarazeni) VALUES ('0','".$odpoved."','$posledni_id')"); co tohle? předpokládám, že jde o administrátorské vkládání ankety, tady bych si s optimalizací nedělal těžkou hlavu, bude se to používat minimálně |
||
Ronny Profil * |
#6 · Zasláno: 22. 8. 2008, 18:25:45
Alphard
omlouvam se ze pisi az ted, ale byl jsem v zahranici... Dekuji za pomoc skript jede, ale nemohl bys mi prosimte vysvetlit jak to funguje? moc tomu zrovna nerozumim... |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0