Autor Zpráva
Sylar
Profil
Zdravím,
prosím nevíte někdo kde je chyba ?

<?php
define ('USER', 'admin');
define ('PASS', 'admin');

  function unauth_header() {
    header('401 Unauthorized');
    header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Administrace\""); 
    die( chyba('401') );
  }
  
  function check_user_pass($user, $pass) {
    return $user == USER && $pass == PASS ? true : false;
  }

  function check_user() {
    if ( !isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !isset($_SERVER['PHP_AUTH_PW']) ) {
      unauth_header();
      return false;
    }
    if ( check_user_pass($_SERVER['PHP_AUTH_USER'], $_SERVER['PHP_AUTH_PW']) == false ) {
      unauth_header();
      return false;
    }
    return false;
  }

check_user();
?>


hází to chybku
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /var/www/web2/thor-3.net/lord.thor-3.net/xxx.php on line 6


kod co jsem poslal jsou řádky 1 - 28
nightfish
Profil
uvedený kód funguje bez problémů
Sylar
Profil
nightfish
Opravdu ??? zkošels ho ? mě to totiž hází tu chybku nevim proč, taky si myslim že by měl fungovat
nightfish
Profil
Sylar
Opravdu ??? zkošels ho ?
ano, zkopíroval jsem ten kód k sobě do souboru a spustil... žádná relevantní chybová hláška se neobjevila
Sylar
Profil
nightfish
Tak to fakt nevím no ... na tý stránce kde to testuju já není nic jinýho, jen jeden <p>s textem</p> ale to přeci na to nemůže mít vliv ... to fakt nechápu
Sylar
Profil
nightfish
Tedka jsem to zkoušel na třech různých hostincích a všechny tři mi vyhodily výše uvedenou hlášku :(
nightfish
Profil
a ten soubor jsi tam zkopírovat z toho souboru, co už na webu máš nebo jsi jej zkopírovat z tohoto vlákna přes schránku?
Sylar
Profil
nightfish
nn, kopíroval jsem tam ten samej co mam i na webu
Sylar
Profil
nightfish
Mno tak mě poser

<?php
define ('USER', 'admin');
define ('PASS', 'admin');

  function unauth_header() {
    header('401 Unauthorized');
    header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Administrace\""); 
    die( chyba('401') );
  }
  
  function check_user_pass($user, $pass) {
    return $user == USER && $pass == PASS ? true : false;
  }

  function check_user() {
    if ( !isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !isset($_SERVER['PHP_AUTH_PW']) ) {
      unauth_header();
      return false;
    }
    if ( check_user_pass($_SERVER['PHP_AUTH_USER'], $_SERVER['PHP_AUTH_PW']) == false ) {
      unauth_header();
      return false;
    }
    return false;
  }

check_user();
?>


tenhle kod funguje ....

ale tenhle nefunguje

<?php
define ('USER', 'admin');
define ('PASS', 'admin');

  function unauth_header() {
    header('401 Unauthorized');
    header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Administrace\""); 
    die( chyba('401') );
  }
  
  function check_user_pass($user, $pass) {
    return $user == USER && $pass == PASS ? true : false;
  }

  function check_user() {
    if ( !isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !isset($_SERVER['PHP_AUTH_PW']) ) {
      unauth_header();
      return false;
    }
    if ( check_user_pass($_SERVER['PHP_AUTH_USER'], $_SERVER['PHP_AUTH_PW']) == false ) {
      unauth_header();
      return false;
    }
    return false;
  }

check_user();
?>


Já už se na ty weby asi fakt vyseru :D na tohle já nemám
nightfish
Profil
Sylar
nn, kopíroval jsem tam ten samej co mam i na webu
takže bude zřejmě problém v něm - zkus ho někam vystavit (např. s příponou .txt) a pošli odkaz
Sylar
Profil
nightfish
Odkaz tak sosni ale fakt nevim, je to uplně stejné ... nicméně tedka už se v tom zase tak moc nevrtej ... funguje to tak co :-) jinak díky moc az pomoc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: