Autor Zpráva
Stepanka
Profil *
Zdravím,

prosím, mám takový zvláštní dotaz.. Mohl by mi někdo poradit?
Mám stránku, kde mám v sekci <head> titulek, takový: <title><?php $title ?></title>

A do té proměnné přiřazuju toto:
$title='BEN Model - modely vláčků, lokomotiv, letadel, aut, lodí,...';

Jenže ty tři tečky na konci se mi nikdy nezobrazí. Jako title stránky se mi zobrazí: BEN Model - modely vláčků, lokomotiv, letadel, aut, lodí,

Vůbec to nechápu... Proč to dělá, nevíte někdo? Případně jak ho donutit zobrazit i ty tři tečky?

Děkuju moc.
Měsíček
Profil
Tohle mi funguje:

<?php

  $title = 'Něco ...';
  
?>

<title><?php echo $title; ?></title>


takže chyba bude nejspíše v tom, že tam nemáš " echo "
Stepanka
Profil *
Měsíček
Děkuju.. ale mám to trochu složitější .. jde o drobečkovou navigaci. Přesně to vypadá takto:

<title><?php if (!isset($drobky)) $drobky=''; VypisTitle($drobky);?></title>


A proměnná ve funkci VypisTitle:

if (isset($drobky['url'][0]) AND !isset($drobky['url'][1])) { //uvodni stranka
        if (__LANG__=='en') {
			$title='BEN Model - models of trains, locomotives, planes, cars, ships,...';
		} else {
			$title='BEN Model - modely vláčků, lokomotiv, letadel, aut, lodí,...';
		}
	}


Myslím ale, že je zbytečné to tu psát takhle přesně.. přece pokud zobrazuje ostatní slova (jako že zobrazuje až do poslendí čárky), tak proč potom nezobrazí i poslední tři tečky, když jsou taky mezi uvozovkama? Zkoušela jsem to třeba řetězit, ale taky nic..
Honza_
Profil
A co tak to udělat tak že bys nechal/a to co v tom title máš ale za to dát ještě
echo '...';
?
Stepanka
Profil *
Honza_
Nešlo, protože to se pak ty tři tečky objevují i na dalších stránkách a já to vkládám jen k úvodní.. ale díky
peta
Profil
Stepanka
Muzes to dat sem prosim cele, pripadne odkaz na
xx.php
xx.txt
?

V tam tom nemas nikde echo (Měsíček). Na prvni pohled se to jevi oka, zajimalo by mne, co pise php za chyby (cz.php.net/error_reporting) a jak vypada vlastne cely kod.
Pokud tam teda neni echo, tak je mozne, ze PHP pouzilo neco jako eval pro vypsani nebo tam dochazi k jinym vecem.

Ze tri tecky funguji se muzes presvedcit, kdyz si vyrovis pokusne stranky prave s temi title.
Tim zjistis, ze to s title nema nic spolecne a muzes zacit hledat problem na jinem miste.
Stepanka
Profil *
peta
No ony ty tři tečky nefungují, když jsou na konci. Zjistila jsem, že uprostřed title se zobrazí, na konci ne. Vyřešila jsem to tak, že jsem tam vložila
$title='BEN Model - modely vláčků, lokomotiv, letadel, aut, lodí, ... atd'; 
a ono to teď to "atd" nezobrazí, ale zobrazí to ty tři tečky, což je přesně to co chci. Absolutně nechápu, proč to tak dělá, ale vypadá to konečně tak jak chci, tak to tak nechám :-) Ale děkuju..
Měsíček
Profil
Nemáš náhodou někde vně zdrojáku funkci, která odstřihne poslední 3 znaky v obsahu proměnné $title? :-}
Stepanka
Profil *
Měsíček
Z toho co píšu to tak určitě vypadá, ale nemám :-) Protože když tam dám cokoliv bez teček na konci, zobrazí se to normálně všechno jak to stojí a leží v těch uvozovkách..
jrm
Profil
Zkus &hellip;
Stepanka
Profil *
jrm
Aha, super, díky... teď to funguje úplně perfektně
Plaváček
Profil
Stepanka

Otázkou ale je, proč dávat do TITLE trojtečku? Má to nějaký tajný význam?
Stepanka
Profil *
Plaváček
No proto, že ten e-shop toho nabízí víc, než je uvedeno. Je to jako výčet prvků a za tím tři tečky - jako že to ještě pokračuje, resp. že toho nabízí i víc.. Však to se tak dělává, ne?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: