21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Jogi
Profil
Zdravím, potřeboval bych poradit jak vytvořit formulář, který odešle text a vyplněné věci na mail a to bez otvírání pošty či něčeho podobného, teda jestli to de prošel jsem plno stránek a nikde jsem to nenašel. Pokud by to nešlo tak jak k tomu vytvořit soubor.php kam se to bude ukládat - zatím jsem nepochopil jak to udělat vždycky mě to napíše že to nenalezlo soubor :( díky všem

<form name="videa" method="GET" action="mailto:tupesy.eu@centrum.cz">
<fieldset>
<legend>Hodnocení</legend>
Jméno: <input type="text" name="jmeno">
<br>Vaše známka :
<font class="o">1 </font><input type="radio" name="znamka" value="1">
<font class="o">2 </font><input type="radio" name="znamka" value="2">
<font class="o">3 </font><input type="radio" name="znamka" value="3">
<font class="o">4 </font><input type="radio" name="znamka" value="4">
<font class="o">5 </font><input type="radio" name="znamka" value="5">
<br><input type="submit" value="Odeslat!"><input type="reset" value="Vymazat!">
</fieldset>
</form>
Taps
Profil
Jogi
stačí trošičku pohledat
http://tvorba-webu.zdarek.com/php/email.php
http://mirduv.blog.cz/0605/odesilani-emailu-pomoci-php
simpanc
Profil
btw nevíte jestli se dá někde na internetu stáhnout normální email. formulář (takže i s hotovými php "scripty") popř s předmětem

jednoduchý, funkční formulář na stahnutí?
Jogi
Profil
díky jenže jsem to sestavil takto a nefunguje to nevíš náhodou co stím prosím ...

<form name="videa" method="POST" action="odeslat.php">
<fieldset>
<legend>Hodnocení</legend>
Jméno: <input type="text" name="jmeno" size="20">
<br>E-mail: <input type="text" name="email" size="20">
<br>Zvolte video
<select name="videa" onchange="window.alert(this.options[this.selectedIndex].value);">
<option value="Pokažený výtah">Pokažený výtah</option>
<option value="Lepší Harry">Lepší Harry</option>
<option value="Trosečníci">Trosečníci</option>
</select>
<br>Vaše známka :
<font class="o">1 </font><input type="radio" name="znamka" value="1">
<font class="o">2 </font><input type="radio" name="znamka" value="2">
<font class="o">3 </font><input type="radio" name="znamka" value="3">
<font class="o">4 </font><input type="radio" name="znamka" value="4">
<font class="o">5 </font><input type="radio" name="znamka" value="5">
<br><input type="submit" value="Odeslat!"><input type="reset" value="Vymazat!">
</fieldset>
</form>


a pak je to takto

<?
$adresat = "tupesy.eu@centrum.cz";
@mail($adresat,"Hodnocení $videa od $jmeno","$znamka","From: $email");
?>

napíše to vždycky
Not Found
The requested URL /odeslat.php was not found on this server.
pEeLL
Profil
simpanc
ke stazeni je takovych scripru hromada. ale je potreba si uvedomit ze kazdy chce trosku jiny formular takze nic univerzalniho asi neni.
koukni treba na hotscripts nebo proste hledej v googlu.

Jogi
to co udelals je ze jsi vytvoril samotny formular ale ted jeste musis vytvorit ten script.
formular co mas udelany funguje tak ze kdyz ho nekdo vyplni a stiskne tlacitko "Odeslat!" tak se nacte stranka kterou mas definovanou v action coz u tebe je odeslat.php.
protoze soubor odeslat php u sebe nemas tak ti to pise The requested URL /odeslat.php was not found on this server.


ten php script by velmi zjednodusene mohl vypadat nejak takhle

$adresa = "vase@mailova.adresa";
$predmet = "Predmet Emailu";

$telo = "text: " .$_POST['neco']. "<br />";
$telo .= "dalsi text: " .$_POST['neco2']. "<br />";
a tak dale az vlozis udaje ze vsech formularovych poli co chces poslat na mail
		
$hlavicka = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicka .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$hlavicka .= 'From: web' . "\r\n";
	
$odeslat_mail = @mail($adresa, $predmet, $telo, $hlavicka);
Jogi
Profil
moc děkuji za radu ale jak to tak vypadá budu se muset učit odzačátku php takhle to slátat nejde ani nevím co dělám :D

tady je formulář ------
--------------------------
<form name="videa" method="POST" action="odeslat.php">
<fieldset>
<legend>Hodnocení</legend>
Jméno: <input type="text" name="jmeno" size="20">
<br>E-mail: <input type="text" name="email" size="20">
<br>Zvolte video
<select name="video" onchange="window.alert(this.options[this.selectedIndex].value);">
<option value="Pokažený výtah">Pokažený výtah</option>
<option value="Lepší Harry">Lepší Harry</option>
<option value="Trosečníci">Trosečníci</option>
</select>
<br>Vaše známka :
<font class="o">1 </font><input type="radio" name="znamka" value="1">
<font class="o">2 </font><input type="radio" name="znamka" value="2">
<font class="o">3 </font><input type="radio" name="znamka" value="3">
<font class="o">4 </font><input type="radio" name="znamka" value="4">
<font class="o">5 </font><input type="radio" name="znamka" value="5">
<br><input type="submit" value="Odeslat!"><input type="reset" value="Vymazat!">
</fieldset>
</form>

a pak mám další stránku kde je toto
-----------------
$adresa = "tupesy.eu@centrum.cz";
$predmet = "Hodnocení videí";

$telo = "jmeno: " .$_POST['jmeno']. "<br />";
$telo .= "email: " .$_POST['email']. "<br />";
$telo .= "video: " .$_POST['video']. "<br />";
$telo .= "znamka: " .$_POST['znamka']. "<br />";

$hlavicka = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicka .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$hlavicka .= 'From: web' . "\r\n";

$odeslat_mail = @mail($adresa, $predmet, $telo, $hlavicka);
----------------
nemělo by být tato část na začátku stránky ? já mám totiž stránky tak že mám udělanou kostru a uprostřed se ně imploudne vždy obsah tak by asi tento skrip měl být v index.php ne ?
nebo ja už fakt nevím, prosím tě poraď mě nějakou puplikaci kde se to můžu doučit zkouším to po netu a nějak mě to nede html šlo ale php to je těžší :( každopádně za tvou trpělivost děkuji
pEeLL
Profil
zkus to takhle:
udelej si soubor formular.php
do nej vloz nasledujici kod.
tohle samo o sobe funguje. takze jde spis o to abys to spravne vlozil do zbytku stranky

<?php
if (isset($_POST['odeslat'])){
$adresa = "tupesy.eu@centrum.cz";
$predmet = "Hodnocení videí";

$telo = "jmeno: " .$_POST['jmeno']. "<br />";
$telo .= "email: " .$_POST['email']. "<br />";
$telo .= "video: " .$_POST['video']. "<br />";
$telo .= "znamka: " .$_POST['znamka']. "<br />";

$hlavicka = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$hlavicka .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8' . "\r\n";
$hlavicka .= 'From: web' . "\r\n";

$odeslat_mail = @mail($adresa, $predmet, $telo, $hlavicka);
echo "email byl odeslan";
}
?>

<form name="videa" method="POST" action="formular.php">
<fieldset>
<legend>Hodnocení</legend>
Jméno:
<input type="text" name="jmeno" size="20"><br>
E-mail:
<input type="text" name="email" size="20"><br>
Zvolte video:
<select name="video" onchange="window.alert(this.options[this.selectedIndex].value);">
<option value="Pokažený výtah">Pokažený výtah</option>
<option value="Lepší Harry">Lepší Harry</option>
<option value="Trosečníci">Trosečníci</option>
</select><br>
Vaše známka :
<font class="o">1 </font><input type="radio" name="znamka" value="1">
<font class="o">2 </font><input type="radio" name="znamka" value="2">
<font class="o">3 </font><input type="radio" name="znamka" value="3">
<font class="o">4 </font><input type="radio" name="znamka" value="4">
<font class="o">5 </font><input type="radio" name="znamka" value="5"><br>
<input name="odeslat" "type="submit" value="Odeslat!">
<input type="reset" value="Vymazat!">
</fieldset>
</form>
Jogi
Profil
u toho tlačítka odeslat jsem musel smazat to " před type a udělal jsem to jako samostatnej formular.php houžel to nešlo, napadlo mě že by to mohlo být tím že nikde krom index.php nemam kostru jako <head><body>atd
pak jsme to skusil zasadit ten skript do index.php a do ní uploudnout formular vyplnil a zase napsalo že to nemůže najít formular :( jsem losser
pEeLL
Profil
jj sry " tam byla navic.
pokud bys to dal do index.php tak pak musis zmenit action na index.php. jinak jako formular by to bungovalo i bez head body aj. mas tam asi nekde jiny problem.
jinak bez toho aby nekdo znal co kde includujes aj. ti stim dal uz nikdo moc nehne.
Jogi
Profil
no super už jsem pokročil ... tak dal sem to to index.php a už to nepíše žádnou chybu ale zatim mě na mail nic nedošlo tak nevim :(
Jogi
Profil
tak zatim sále nic ale každopádně moc děkuji !

ještě bych se rád zeptal jestli mi můžes poradit nějakou publikaci html jsem se jakš takš naučil ted dělam v php tak něco na to php, skripty a taky asi databaze budu ti moc zavazan a až budou prachy tak si knížky koupim a budu se učit a učit :D

PS) máš mé díky kdyby jsi něco poteřboval rád poradí i když nevím co :D
pEeLL
Profil
no zkusil jsem to na locale a mail dosel. ale muzes mit treba na hostingu fci mail i zakazanou.

jinak ohledne php
na linuxsoft.cz mas slusny stodilny serial
na php.net je vyborna dokumentace
a pak proste hledej tutorialy na konkretni veci na googlu.

kdyz si projdes sekci knizky tak najdes i doporuceni na knizky. ale myslim ze vpohode muzes vystacit stim co najdes na netu.
Jogi
Profil
jo moc díky tedka jsem tu dva dny nebyl byla akcička tak ještě jednou díky
Opravář
Profil *
No nefunguje to proto že je tam chyba v kódu stránky formular.php není několik teček a to u
$telo = "jmeno: " .$_POST['jmeno']. "<br />";
správně bude před rovnítkem tečka, asi tak
$telo .= "jmeno: " .$_POST['jmeno']. "<br />";
a to stejné v dekleraci MIME
$hlavicka .= 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
. Jinak funguje formulář dobře. Zvlášť oceňuji že se pEeLL zabýval MIME Version a Content-type, bez toho to neuznává české znaky a skoro nikde není postup pro začátečníky.

Dobrá práce :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0