Autor Zpráva
mijorozec
Profil
Mám problém.
PHP mi vypisuje toto:
Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for http://mijorozecova.webovka.eu/text.html in /home/free/webovka.eu/m/mijorozecova/root/www/admin/uvod.php on line 34
Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/free/webovka.eu/m/mijorozecova/root/www/admin/uvod.php on line 35
Toto je script, ktorý blbne:
<?php
$adresa = "http://mijorozecova.webovka.eu/text.html";
$subor = fopen($adresa, "r" );
$pocetznakov = filesize($adresa);
$textsuboru = fread ($subor, $pocetznakov);
?>
Prosím poraďte. Dakujem
Joker
Profil
Nepovedlo se otevřít ten soubor.
Snake.AAS
Profil *
to jednak, ale taky selhal samotný filesize...
zaměřil bych se na dostupnost souboru (jestli existuje a jestli k nemu je pristup)
jinak je taky možnost, že by to neuměl otevírat z url... zkusit otevřít a zjistit velikost nějakého souboru umístěného ve složce se skriptem... tedy
$adresa = "text.html";
...
mijorozec
Profil
To ide
Joker
Profil
Snake.AAS
to jednak, ale taky selhal samotný filesize...
No to jen potvrzuje, že se nepodařilo ten soubor otevřít.

Hlavní možné příčiny jsou nedostupný soubor anebo zakázané otevírání přes URL
edit: i když zakázané otevírání přes URL by myslím vypsalo varování, takže nejspíš nedostupný soubor.
mijorozec
Profil
súbor je existujúci, atribúty má 777 takisto ako script ktory to vypisuje. Ako sa to dá napraviť?
Davex
Profil
mijorozec
Ako sa to dá napraviť?
Pro načtení souboru použij funkci file_get_contents() a filesize() nebudeš vůbec potřebovat.
mijorozec
Profil
mam dalsi problem:
chyba:
Warning: fopen(http://mijorozecova.webovka.eu/text.html) [function.fopen]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections. in /home/free/webovka.eu/m/mijorozecova/root/www/admin/uvod_send.php on line 15
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/webovka.eu/m/mijorozecova/root/www/admin/uvod_send.php on line 16
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/free/webovka.eu/m/mijorozecova/root/www/admin/uvod_send.php on line 17
kod:
<?php
$adresa = "http://mijorozecova.webovka.eu/text.html";
$text = stripslashes($_POST['text']);
$subor = fopen($adresa, "w+" );
fwrite($subor, $text);
fclose($subor);
?>
Inac dakujem za radu, ale teraz pre zmenu nefunguje toto.
Davex
Profil
mijorozec
Použij cestu k souboru v rámci filesystému ($adresa = "text.html"). Přes HTTP nemůžeš zapisovat.
mijorozec
Profil
a ako to mám napísať, keď ten súbor je v / , a súbor uvod.php v /admin/ . Myslím že ako sa dostanem do základného priečinka.
kordy
Profil *
caw
nevite nekdo jak mi pomoct?
mam vytvoreny kod:

<? if (filesize ("Garsoniéry.htm")=="<38598b")
echo " prohlednete si garsonky na sereru bazos.cz"
else if (filesize("Garsoniéry.htm") ==" > 3 8 5 9 8 b")
echo " na serveru bazos.cz nepribyla zadna garsonka";?>

fakt netusim co se deje nejdriv mi to fungovalo
a pak se mi cas vysvitilo cervene v editoru a pak uz nefungovalo ani to co fungovalo...:-(
nejsem si jistej jestli se sem vratim pokud vite jak mi pomoct
pls spis mi to poslite na mail:peta.korduliak@gmail.com
Jan Tvrdík
Profil
kordy:
1. Proč otevíráš staré téma?
2. Asi takto:
<?php
if (filesize ("Garsoniéry.htm") < 38598)
    echo " prohlednete si garsonky na sereru bazos.cz";
else
    echo " na serveru bazos.cz nepribyla zadna garsonka";
?>
kordy
Profil *
dik moc netusil jsem ze cast <?php ma takovy vliv na cely ten soubor...
kordy
Profil *
kordy:
1. Proč otevíráš staré téma?
2. Asi takto:
123456 <?phpif (filesize ("Garsoniéry.htm") < 38598) echo " prohlednete si garsonky na sereru bazos.cz";else echo " na serveru bazos.cz nepribyla zadna garsonka";?>

ale me nefunguje ani ten kod co jsi mi dal tobe to funguje?
(asi ne kdyz nemas na pocitaci Garsoniéry.htm)
nejsem si tak uplne jisty tim co delam nedavno sem precetl nihu o tom a ted se snazim dat to do praxe...
pokud kecam nesmysli pls opravte me

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0