21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
freedas
Profil
ahojte, jde v php nastavit, aby se data do db vkládala jen pokud jsou z formuláře, te stálým refreshem treba vlozit.php?jmeno=Pepazdepa&text=nazdar.... ?

Díky
WertriK
Profil *
mohlo by to jit tak ze by jsi pouzil dva soubory jeden na vypis a jeden na vlozeni
v tom souboru na vlozeni by jsi musel mit presmerovani(az se to ulozi) na soubor vypis
btw. ja to tak pouzivam...
juneau
Profil
nebo pokud to chces mit jen v jednom souboru (ale wertikovo reseni je idealni), tak pred kazdym vlozenim zkontroluj, zda uz takova data v db nejsou (cas,jmeno,text). a podle toho s zarid.
Leo
Profil
Wertikovo reseni resi problem s reloadem stranky, ktera data vkladala do databaze. Ale samo o sobe jeste neresi problem s tim, ze stranka s vyplnenym formularem zustava v historii prohlizece a je mozne ji znovu odeslat. Leo
Anonymní
Profil *
já to řeším kontrolním náhodným číslem (16hexa číslic neboli 8bajtů), které se vygeneruje s formulářem a tím mu dává jedinečnost. Toto číslo se pak hledá v db. Formulář se pak nezpracuje ani při změně údajů a znovuposlání.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0