Autor Zpráva
mijorozec
Profil
potrebujem upravovat subor text.html, no lenze v tomto subore je tag textarea (a tym padom aj koniec textarea). ten text si dám vypísať do textarea na stránke vypis.php. no lenže keď súbor text.html má v sebe taxtareu, v súbore vypis.php je tiez textarea, takze koniec textarea v subore text.html plati ako koniec textarea v subore vypis.php, takze mi to vypise v subore vypis.php kusok kodu, potom je uz koniec textarea do ktorej sa vypisoval subor text.html, a potom zvysok zobrazi normalne akokeby ste si pozerali subor text.html. tooto je problemovy kod:
<?php
$adresa = "../utility/text.html";
$subor = fopen($adresa, "r" );
$textsuboru = file_get_contents ($adresa)
?>
<form action="utility_uprava_send.php" method="POST">
<textarea name="text" cols="100" rows="10" wrap="hard"><?php echo($textsuboru) ?></textarea>
<input type="submit">
</form>
ninja
Profil
data z textoveho souboru pred vlozenim dostranky musite upravit tak, ze u nej upravite html znaky. Podivejte se do manualu PHP, funkce na to jsou (klicova slova strip tags, html entities, escape html, atp.).
cahik
Profil *
ja pro vypis html kodu do formulare pouzivam zamenu znaku <> za [] a pri odeslani tyto znaky opet zamenim zpatky. mozna to neni uplne nejkorektnejsi reseni ale me se osvedcilo.
mijorozec
Profil
ako to zamienas?
ninja
Profil
mijorozec: napriklad funkci strtr(). Koukal jste nekdy do manualu PHP?
peta
Profil
mijorozec
cz.php.net/html
cz.php.net/htmlspecialchars
cz.php.net/escape
atd

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: