Autor Zpráva
martanek
Profil *
Ahoj, potreboval bych radu:

Kdyz mam aktualni den
date("Y-m-d H:i:s");
, tak jak vypis zitrka? Nebo dalsi dny?

Thx moc
Joker
Profil
martanek
jak vypis zitrka?
Například předáte funkci date jako druhý parametr odpovídající časové razítko
Příklad:
date("Y-m-d H:i:s", time()+24*3600); // zítra
martanek
Profil *
Zitrek.

Super, a kdyz to chci jeste vybirat z databaze ale jen podle dnu,mesice a roku?

WHERE date = date("Y-m-d H:i:s", time()+24*3600);


Jinak diky moc
bukaj
Profil
martanek
a kdyz to chci jeste vybirat z databaze ale jen podle dnu,mesice a roku?
Chápu správně, že ti jde o to vybrat všechno, kde je sloupec date někde v rozmezí mezi dnešní a zítřejší půlnocí (tedy celý zítřek)?
$sql = "SELECT … FROM table WHERE date >= '" .
    date('Y-m-d H:i:s', strtotime('tomorrow')) .
    "' AND date < '" .
    date('Y-m-d H:i:s', strtotime('tomorrow +24 hours')) .
    "'";
Joker
Profil
martanek
Super, a kdyz to chci jeste vybirat z databaze ale jen podle dnu,mesice a roku?
Tak v tom případě bych PHP nechal klidně odpočívat a zaměstnal SQL... v MySQL by to mohlo vypadat nějak takhle:

SELECT sloupec FROM tabulka WHERE datum = DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL 1 DAY)
martanek
Profil *
jop, diky kluci moc jste mi pohomli

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: