Autor Zpráva
An
Profil *
Zdárec, potřebuju si vytvořit nějak novou složku ve stejném adresáři jako je skript který ji vytváří, ale protože je zapnutý safe mód na serveru tak mi to nejde, je nějaký způsob jak to zprovoznit? nebo jiná metoda vytvoření složky, kromě ftp metody? díky (respektive u ftp se mi nepodařilo udělat aby zjistil cestu do správného adresáře automaticky, ale to ani asi nejde jelikož se připojuje jako ftp tak vidí ty adresáře a cesty jinak)
Wojta
Profil
Jsem také na hostingu se safe mode a mkdir mi normálně funguje. Možná je to zablokovaná funkce nebo jsi zapoměl na chmod práva. Pomohlo by, kdyby jsi jsem napsal chybovou hlášku kterou ti to vypisuje.
An
Profil *
No řekl bych že admini serveru nějak blbě nastavili pravomoce...

Warning: mkdir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 6795 is not allowed to access / owned by uid 0
bukaj
Profil
An
řekl bych že admini serveru nějak blbě nastavili pravomoce...
Mně se zase spíš zdá, že je blbá cesta :o) Kdyby ti na hostingu dali přístup do rootu serveru (/), byli by nejspíše blázni. Je důležité si uvědomit, že pokud v PHP používáš absolutní cesty, vztahují se rootu filesystému, ne k rootu webu. Překontroloval bych to, vypsal si ty cesty, případně poslal kód, bez něj těžko říct.
An
Profil *
No jednoduše mam do adresáře s právy 777 nasměrovanou mkdir("/test/test", 0777)
Mastodont
Profil
An
mkdir("/test/test", 0777)

To ale vytváříš DVA adresáře. Ten první test se vytvoří a ten druhý ne, že je to tak?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: