Autor Zpráva
LechyONE
Profil *
Ahoj, vytvoril sem si takovej malej script do webspeelu

php kod:
<script language="javascript">
wmtt = null;

document.onmousemove = updateWMTT;

function updateWMTT(e) {
	x = (document.all) ? window.event.x + document.body.scrollLeft : e.pageX;
	y = (document.all) ? window.event.y + document.body.scrollTop  : e.pageY;
	if (wmtt != null) {
		wmtt.style.left = (x + 20) + "px";
		wmtt.style.top 	= (y + 20) + "px";
	}
}

function showWMTT(id) {
	wmtt = document.getElementById(id);
	wmtt.style.display = "block"
}

function hideWMTT() {
	wmtt.style.display = "none";
}

</script>

<?php
if(!ispageadmin($userID) OR substr(basename($_SERVER[REQUEST_URI]),0,15) != "admincenter.php") die('Přístup zamítnut!');

if($_POST['submit']) {
	safe_query("UPDATE ".PREFIX."objednavka SET objednavkaemail='".$_POST['objedmail']."' ");
								 				 
								 
								 
	redirect("admincenter.php?site=objednavka","AKtualizace provedena!");
}
else{
	echo'<h2>objednávka</h2>';
	
	$pripoj=safe_query("SELECT * FROM ".PREFIX."objednavka");
    $ds=mysql_fetch_array($pripoj);
	
	
	?>
	<form method="post" action="admincenter.php?site=objednavka">
	<div class="tooltip" id="1">Na tento email se budou odesílat objednávky!</div>
			
	<table cellpadding="0" cellspacing="3">
    <tr> 
      <td align="right">Email:</td>
      <td><input type="text" name="objedmail" value="<? echo $ds[objednavkaemail]; ?>" size="30" onmouseover="showWMTT('1')" onmouseout="hideWMTT()" ></td>
       <td align="right">&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr> 
      <td align="right">&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
      <td align="right">&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr> 
      <td><input type="submit" name="submit" value="aktualizovat"></td>
      <td>&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
  </table>
  </form>
  <?
}
?>


Do databaze se to pripoji,ale nezapise. Nevíte někdo včem sem udelal chybu?
bukaj
Profil
LechyONE
Do databaze se to pripoji,ale nezapise.
Píše to někde nějakou chybu? Asi ne, no... jinak bys na to asi přišel sám. Zkus na začátku povolit zobrazování chyb a nastavit nějaký hlasitější error reporting level (ini_set('display_errors', 1); error_reporting(E_ALL);), taky si zkus vypsat hodnoty, co dostaneš přes POST (var_dump($_POST);), jestli tam není nějaká zrada. A za každou query si vypiš mysql_error().
LechyONE
Profil *
bukaj
Žádnou chybu to nepíše,napíšeto aktualizace provedena a hodnota se nezměni.

jinak žádnou chybovou hlášku to nevypsalo kromě var_dump($_POST);

A to mi napsalo: array(2) { ["objedmail"]=> string(0) "" ["submit"]=> string(12) "aktualizovat" }

nevíš co stim mám dělat?
Mastodont
Profil
Funkce safe_query vypadá jak?
LechyONE
Profil *
Mastodont
teď nevim jestli tě chápu, ale použil sem to co mi napsal bukaj mysql_error(safe_query); a to mi nic nevypíše
Mastodont
Profil
LechyONE
Máš tam nějakou vlastní funkci safe_query, její kód vypadá jak?
LechyONE
Profil *
Mastodont
Celej kod je nahoře
Alphard
Profil
Mastodont
ve 4. verzi webspellu vypadá takhle
function safe_query($query="") {
    if(stristr($query, "union")===FALSE){
	if(empty($query)) return false;
	if(DEBUG == "OFF") $result = mysql_query($query) or die('Query failed!');
	else {
		$result = mysql_query($query) or die('Query failed: '
												.'<li>errorno='.mysql_errno()
												.'<li>error='.mysql_error()
												.'<li>query='.$query);
	}
	return $result;
    }
    else {
    die();
    }
}
Mastodont
Profil
LechyONE
vardump ti říká, že $_POST['objedmail'] je prázdný string ... čili není co zapisovat.
LechyONE
Profil *
Mastodont
aha,já se vtom moc nevyznám víš jak to upravit nebo se neco musi pridat?
Mastodont
Profil
$_POST['objedmail'] reprezentuje pole formuláře s názvem "objedmail - buď ho nemáš nebo je odesláno prázdné
LechyONE
Profil *
formular pro napsani mam
    <tr> 
      <td align="right">Email:</td>
      <td><input type="text" name="objedmail" value="<? echo $ds[objednavkaemail]; ?>" size="30" onmouseover="showWMTT('1')" onmouseout="hideWMTT()" ></td>
       <td align="right">&nbsp;</td>
      <td>&nbsp;</td>
    </tr>
bukaj
Profil
LechyONE
formular pro napsani mam
To je sice hezký, ale je v něm ten e-mail při odesílání?
LechyONE
Profil *
jo přes administarci ho tam napisu a dam aktualizovatm napisemi to aktualizase provedena a pole je stejne prazdny

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: