Autor Zpráva
*.*
Profil *
Dobrý den mám tento php script, který sice nehází žádnou chybu ale po odkliknutí nic nezobrazí a rád bych se chtěl zeptat jestli nevíte v čem by mohl být zakopaný pes..



<?php
if(isset($_POST["upload"]))
{

while(("select id from slosovani where id=$result")==NULL)
{
$result=mysql_query("SELECT * FROM slosovani WHERE id=(rand(0,1) * (SELECT MAX(id) FROM slosovani))'");
}

while($row=mysql_fetch_object($result))

{
echo '

<tr>
<b>tel:</b> ' . $row->jmeno . ' <br>'

;
}}
?>

predem dik :-)
Timy
Profil
while(("select id from slosovani where id=$result")==NULL)

Co je to podmínku?
*.*
Profil *
no musim nak overit jestli to id je platny zaznam tudiz pokud select vyhodi null tak se vygeneruje nove id .p takova je moje predstava xD
Timy
Profil
V tom případě by asi bylo vhodné také provést SQL příkaz, takhle porovnáváš řetězec s hodnotou NULL.
*.*
Profil *
jo dik vyzkousim : D
*.*
Profil *
tak sem to skusil takhle



<?php
if(isset($_POST["upload"]))
{

while($overeni==NULL)
{
$result=mysql_query("SELECT * FROM slosovani WHERE id=(" . rand(1, 10000000) . "/10000000)");
$overeni=mysql_query("select id from slosovani where id='$result'");
}

while($row=mysql_fetch_object($result))

{
echo '

<tr>
<b>tel:</b> ' . $row->tel . ' <br>'

;
}}
?>


a porad to bohuzel nic nechce zobrazit.. pokud tam dam..... " . rand(0,1) . " * (SELECT MAX(id) FROM slosovani))' tak mi to cca+- na 4tej klik zobrazi vzdy zaznam s MAX(id) a prazdny zaznamy v db nemam.. proste jako kdyby to overeni nefungovalo .p
Jack Finger
Profil
*.*
while($overeni == NULL)
$overeni je poprvé prázdné a pak obsahuje něco jako "Result #IDx" nebo tak něco. Doporučuju přečíst knížku Základy v PHP a vypustit paměťovou kartu ze své představy.
Alphard
Profil
co to má být?
$result=mysql_query("SELECT * FROM slosovani order by rand() limit 1");

jestli to dobře chápu, žádný cyklus nepotřebujete

začněte studovat základy
*.*
Profil *
Jo dekuju moc.. ja vim ze mam velky mezery v php ale ted to mame zacit brat ve skole tak snad se to zlepsi ale do budoucna me spis laka asp takze phpcko spis preslapuju .p

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: