Autor Zpráva
Študy
Profil *
Dobrý den prosím vás mám takovej problém s proměnou v chyboví hlášce (404)

mam tam funkci díky které zjistim z jakého ip byla ta chyba a chtěl bych tam dát promněnnou aby když to bude moje ip (85.71.39.231) tak aby se mi vypsalo "Študy"

zdrojový kód:
<?
$domena = "www.minnehaha.ic.cz"; //doména na které je MISSING umístěn. Bez HTTP
$docroot = "http://www.minnehaha.ic.cz"; //doména umístění včetně HTTP

// nyní pár kritérií která budou platit pro zasílání/nezasílání emailu, jestliže se chyba vyskytne
# 0 = neposílat emailové upozornění
# 1 = zaslat email pouze tehdy, když je chyba vygenerovaná z nějakého odkazu z vaší domény.
# 2 = zaslat email když je chyba na nějakém odkazu na Vaší stránce či když přichází někdo odjinud.

$reportlevel = 2; // doporučuji 2
$emailaddress = "studyjan@gmail.com"; // mail, kam se odešle upozornění na chybu

/* Funkce print_details slouží k vypsání chybové hlášky návštěvníku, tj. vypsání HTML kódu stránky */

function print_details()
{
//  Přes global pošleme "požadavek" pro potřebné proměnné
global $docroot, $REQUEST_URI, $reportlevel;

echo "<title>404 - požadováná stránka nebyla nalezena</title>
<br><br><br><center>
<h2>404 Not Found</h2>
<h3>Nenalezeno</h3>
<br>
Vámi hledaný dokument nebyl na serveru nalezen!<br>
</center>";

// jestliže chce být administrátor informován, tak o tom dáme vědět i návštěvníku:
if ($reportlevel != 0)
{
echo "<center>Administrátor byl ihned při zobrazení této chyby informován, jestli stránka má existovat, brzy bude v provozu !<br>
<a href=\"http://minnehaha.ic.cz/index.php\"><b>Zpět na úvodní stránku</b></a></center>";
}

// zavreme HTML
return;
}

function send_email()
{
global $REQUEST_URI, $HTTP_REFERER, $emailaddress, $REMOTE_ADDR, $docroot;
$dnes = getdate(); // promenna pro datum
$d_mes= date(n);
$d_den = $dnes[mday];
$d_rok = $dnes[year];
$d_hodina = $dnes[hours];
$d_minuta = $dnes[minutes];
$cas_erroru = "$d_rok.$d_den.$d_mes v $d_hodina:$d_minuta";






//zde je prý chyba
$ip= "if ($REMOTE_ADDR == 85.71.39.231) echo "Študy"; else echo $REMOTE_ADDR;";
//zde je prý chyba





// zprava mailu
$zprava .= "404 Chyba\n\n 404 byla zjistena na: $ip";
$zprava .= " $cas_erroru\n\n";
$zprava .= "Chyba byla zaznamenana na URL: \n$docroot$REQUEST_URI\n\n";
$zprava .= "Referovana stranka byla:\n$HTTP_REFERER\n\n";

// posleme mail
mail("$emailaddress", "404 Chyba - $domena", $zprava, "From: $REMOTE_ADDR");

return;
}


print_details();

if ($reportlevel != 0)
if ($reportlevel == 1) {
if (eregi($domena,$HTTP_REFERER))
send_email(); }
else
send_email();

// hotovo
exit;
?>


díky za všechny odpovědi
Študy
Profil *
pardon oprava:

Dobrý den prosím vás mám takovej problém s podmínkou v chyboví hlášce (404)

mam tam funkci díky které zjistim z jakého ip byla ta chyba a chtěl bych tam dát podmínku aby když to bude moje ip (85.71.39.231) tak aby se mi vypsalo "Študy"
BetaCam
Profil
Ono by nebylo od věci si napsat :

var_dump($_SERVER);


a kouknot se jaký typ skutečně obsahuje $_SERVER['REMOTE_ADDR'], lépe řečeno co je za datový typ 85.71.39.231 každopádně už na první pohled je jasné, že to není int, ale string

takže

if ($REMOTE_ADDR == '85.71.39.231') echo "Študy"; else echo $REMOTE_ADDR;
Študy
Profil *
Jo aha ha uz to mam dik xD

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0