Autor Zpráva
koki
Profil *
Formulář pro odeslání:
Potřeboval bych nějaký formulář, který by byl pod zbožím, který si zákazník vybere a do toho formuláře aby zadal velikost, kontakt a po odeslání aby mi přišel na mail i s druhem výrobku. Nechci klasický eshop jako košík, zákazník se nebude přihlašovat ale aby pod každým výrobkem byl takový formulář pro odelání, můžete mi poradit jak na to?
Taps
Profil
koki
možná by bylo vhodné vytvořit formulář kde by bylo roletkové menu pomocí selectu
ninja
Profil
koki: ale jiste, radi poradime:

1. Vytvorte formular s prvky podle potreb stranky.
2. Vytvorte skrip ktery po odeslani formulare odesle email s obsahem dat z formulare.
koki
Profil *
děkuji a jak konkrétně
koki
Profil *
to roletkové menu je ono ale jak, potřebujiaby se v roletce daly nastavovat barvy a počet
koki
Profil *
je to toto ale aby to neotvíralo poštovního klienta a posílalo rovnou ze stránek

http://www.sweb.cz/javascriptlibrary/files/mail%20and%20forms/chose_re cepients.zip
ninja
Profil
koki: Predpokladate ze vam sem nekdo da kompletni reseni? To asi ne.

Dokazete alespon vytvorit si ten html formular? Dokazete vytvorit PHP skript? Odeslat pres PHP email? Pokud ne, mel jste zadat poptavku do sekce Prace a zakazky.
koki
Profil *
Tak formulář vytvořen a při odeslání to píše tuto chybu:
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/www/pokus.cz/subdomeny/pokus/sendmail.php on line 34
index.php

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
    <META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE" /> 
    <META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE" /> 
    <link rel="stylesheet" href="styles/default.css" type="text/css" media="screen" />
<!-- Začátek formuláře -->  
<form name="mailer" method="post" action="sendmail.php">
<table border=0 bgcolor=#F4F4F4 bordercolor="#F4F4F4">
<tr valign="top">
<td>Barva:</td>
<td><select>
<option value="">-- vyber --
<option value="červená">červená
<option value="modrá">modrá
<option value="černá">černá
<option value="hnědá">hnědá
<option value="žlutá">žlutá
</select></td>
<td>Velikost:</td>
<td>
<select>
<option value="">-- vyber --
<option value="L">L
<option value="M">M
<option value="XL">XL
<option value="XLL">XLL
</select></td>
<td>Počet:</td>
<td>
<select>
<option value="">-- vyber --
<option value="1">1
<option value="2">2
<option value="3">3
<option value="4">4
<option value="5">5
</select></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td>Jméno:</td>
<td colspan="5"><input type="text" size=66 name="name"></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td>Telefon:</td>
<td colspan="5"><input type="text" size=66 name="email"></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td>Adresa:</td>
<td colspan="5"><textarea name="message" cols=50 rows=3 wrap="virtual"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><input type="submit" value="Odešli">
<input type="reset" value="Vymaž"></td>
</tr>
</table>
</form>

<script language="javascript">
function msg() {
document.mailer.action = "mailto:objednavka@pokus.cz" 
mailtoandsubject = ((document.mailer.mailtoperson.options[document.mailer.mailtoperson.se lectedindex].value)  + '?subject=' + document.mailer.subject.value); 
} 
</script>     
<!-- Konec formuláře -->




sendmail.php

<?php
//Predpokladam ze je to vymyslena adresa ale doplni si tu tu svoju
$email="objednavka@pokus.cz";

//Subjekt mailu si takisto zmen ako sa ti paci a raci
$subjekt="Objednavka z webportalu";

//Predvytvoreny prazdny text obsahu mailu
$mail_text="";

//Nechapem preco sa select pre farbu vola vo formulary "mailtoperson" ale davam to tak ako je to vo formulari
$mail_text.="Farba tovaru je: ".$_POST['mailtoperson']."/n";
$mail_text.="Velkost tovaru je: ".$_POST['velikost']."/n";
$mail_text.="Pocet kusov tovaru je: ".$_POST['pocet']."/n";
$mail_text.="Meno zakaznika je: ".$_POST['name']."/n";
$mail_text.="Telefon zakaznika je: ".$_POST['mail']."/n";
//Nechapem preco sa input pre adresu zakznika vola "message" ale davam to opat tak ako je to vo formulari
$mail_text.="Adresa zakaznika je: ".$_POST['message']."/n";


//Samotne odoslanie mailu
mail($email , $subjekt , $mail_text);
//Pridavam aspon informaciu pre uzivatela o uspesnosti odoslaneho mailu. Nemam tu webserver na ktorom by som to testol ale snad to pojde.
if (mail==true)
{
   ?>
   // Vypise hlasku o uspene odoslanej objednavke a presmeruje na hlavnu stranku (alebo ako uz zvolis)
   <script language="javascript">
   alert('Vasa poziadavka bola uspesne odoslana!');
   </script>
   //Vychadzam z predpokladu ze startujes web z index.php ked nie tak zmen. Mozes zadat aj cele url vo formate http://www.tvojadomena.cz trebars.
   <?php
            header('Location: index.php')
}
else
{
   ?>
   // Vypise hlasku o neuspesne odoslanej objednavke a vrati naspat na predosly krok.
   <script>
   alert('Vasa poziadavka nebola odoslana!');
   history.go(-1);
   </script>
   <?php
}
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0