Autor Zpráva
trlic
Profil
Ahoj!Dokázali byste najít, co je zde špatně???Obrázek se mi stále nechce načíst:(Byl bych vděčný....díky...
<?

$images = array("images/image1.gif",
"images/image2.gif",
"images/image3.gif",
"images/image4.gif");
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;

?>

<IMG src="<? echo "$images[$random_index]" ?>" >

Vždy se mi zobrazí místo obrázku taková okonka ve které je křížek:( Ale nevím proč:( Díky moc!
trinitrochleba
Profil *
někdy mi pomůže dát před cestu ještě jedno lomítko /
takže zkus /images/imageX.gif
trlic
Profil
Ne:(Nejde mi to:(
trinitrochleba
Profil *
a když echneš ten $images[$random_index] mimo tag IMG, tak to vypíše nějakou správnou cestu? zkus tu cestu pak otevřít ručně v browseru, jestli to ten obrázek opravdu najde
trlic
Profil
Skus pomaleji:-D Jsme amatér!;)
trinitrochleba
Profil *
cesta k obrázku neni pravděpodobně správná. Nahoď adresářovou strukturu, především v jakém adresáři je spouštěnej script, v kterým tohle zkoušíš a v kterým adresáři jsou ty obrázky
trlic
Profil
Obrázky jsou ve složce images(složka images je ve složce aaa)[aaa/images/imageX.gif]
Script je ve složce aaa jako index.php[aaa/index.php]
Samozřejme to je všecko ve složce EasyPHP->www ale pořád nechápu co teda mám dělat:(
trinitrochleba
Profil *
takze kdyz do prohlizece zadas localhost/aaa/images/image1.gif , tak se obrazek zobrazi, pokud ale ve scriptu pouzijes <img src="localhost/aaa/images/image1.gif"> tak se stane co?
BetaCam
Profil
trlic

Přesně jak říká trinitrochleba zkontroluj si cesty k obrázkům.

Jo a jinak ten výběr obrázku by myslím byl jednodušší takto :

<?php 

$images = array("images/image1.gif", 
"images/image2.gif", 
"images/image3.gif", 
"images/image4.gif"); 
$key = array_rand($images, 1);
?> 

<IMG src="<?php echo "$images[$key]" ?>" >
trlic
Profil
Díky moc BetaCam s tím tvojim mi to funguje:-D
W4r3c
Profil *
vim že je to topic ale nechci zakládat novy kvůli jednomu dotazu týkajícího se podobné, ne-li stejne věci. dobře mám tenhle php script, možná to sem uplně nepatři ale nevim kam jinam to dat, jak bych ho měl vložit do šablony, tedy do css souboru, v jakém formátu script či v jakem formátu soubor s tímto scriptem mam do css zapsat? plis pomozte, nevím si rady
s
Profil *
Generoval bych ten obrázek přímo v php souboru a do css zadával cestu na php soubor s obrázkem (samozřejmě s hlavičkou image/jpeg)
AM_
Profil
Generoval bych ten obrázek přímo v php souboru a do css zadával cestu na php soubor s obrázkem (samozřejmě s hlavičkou image/jpeg)
Perfektní návod, jak zbytečně vytížit server.
W4r3c: můžeš echovat do CSS, pokud je v externím souboru, musí mít příponu PHP (a v hlavičce budeš odesílat content-type:text/css). Ale ještě lepší by asi bylo udělat si napevno CSS třídy např. randimage1-randimage4 a pak je náhodně přiřazovat příslušnému elementu.
W4r3c
Profil *
jasne diky moc, zkusim to a uvidim, diky
W4r3c
Profil *
no, tak myslel jsem že to dám, ale mám s tím celkem problém, bylo by fajn kdyby se na to nekdo mohl mrknout(http://bagruj.cz/j5p2gl40lotg/header.rar.html tam kde je header, tedy cesta header.jpg) já na to nestačím, a nevím jestli jsem se zmínil, že to potřebuju vložit do css, kdyby to někdo nějak vykutil bylo by to fajn, zkoušel jsem to uz všelijak, vložit cestu k php s kodem, vložit rovnou kod, jakkoliv ale buď špatně nebo nějak co css neakceptuje, doufám že se někdo aspon pokusi, vim že za vdečnost si nic nekoupite ani tak ale aji tak byste byli hodni kdyby jste to alespoň zkusili

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: