Autor Zpráva
rhintin
Profil
zdravim
mám takovej problém mám na stránkách administrační systém kterej má editovat položky v ceníku, akorat když vlezu do toho systému a něco teda změnim nebo přidám položku s cenou tak se to projeví akorát v tabulkách v db ale v tom ceníku na stránkách vůbec:( ten systém dělal kámoš a zdá se mi že to asi nějak zapoměl propojit protože v v tom ceníku nevidim žádnej php kod.

prosim o radu nebo rovnou řešení jak to zprovoznit.
Kajman_
Profil *
Nejlepší bude, zeptat se kámoše. Třeba tam udělal nějaké tlačítko, co to zveřejní ty změny - přegeneruje ten html soubor. Nebo to jen nachystal, jak to bude vypadat, a zapomněl to naprogramovat ;-)
rhintin
Profil
nn on to celý naprogramoval prostě zcela funkčí systém akorát zapomněl nějak spojit db aby když to změnim v adminu aby se to změnilo i v php souborech ceníku a né jenom v tabulkách databáze, já tipuju že půjde o doplnění jednoduchýho kodu, člověk co dělá s php a db určitě musí vědět jak na to dyt bez toho nejede žádnej sytém.

je tu někdo kdo by mě poradil, jestli je to potřeba tak můžu ukázat i kody ty administrace a toho cenníku. pomozte mi někdo pls.
peta
Profil
rhintin
Kajman_ je ten nejlepsi tu :)

Ten system na databazi napojeny je, zrejme, ale ma adresar CACHE, kam produkuje pro urychleni hotove HTML stranky. Pokud je system delany rozumne, tak vygeneruje hned tyto HTML stranky. Pokud je delany usporne, tak je treba nekde kliknout na tlacitko "vytvor stranky" , "zverejni", "aplikuj zmeny na html", ...

'já tipuju že půjde o doplnění jednoduchýho kodu'
to tipujes teda spatne :) Pokud tam kod na generovani html souboru nema, pak jej treba cely napsat. Co je samozrejme ta sice snadnejsi cast z celeho systemu, ale pro tebe zrejme nadlisky ukol, nic jednoducheho kodu.

Samozrejme bez zdroje a odkazu na system je problem neresitelny, at uz by slo o lehci nebo tezsi upravu.
rhintin
Profil
dyt jo to říkám ten systém je napojený na databázi a defakto funguje v databázi i v adminu se texty updatujou.
tak mě tak napadlo že vlastně v tom adminu už jeden výpis z databáze funkční je akorát ve formě inputů a textarea tak jsem si ten kod vzal tam otad a po pár minutách pěčlivýho přepisovaní do správnýho formátů jse splodil toto:

<?php
	
	include "../../sqlcon.inc";
	
	$qs = "SELECT * FROM sekce";
	$rs = mysql_query($qs) or die ("Nepovedlo se vykonat dotaz: $qs");
	
	$i=1; // title id
	
	while ($sekce=mysql_fetch_row($rs)) {
		echo "<table class=\"cenik\">\n";
		echo "<tr><td><h1>";
		echo $sekce[1];
		echo "</h1></td></tr>\n";
		
		$q = "SELECT * FROM cenik WHERE Sect=".$sekce[0];
		$r = mysql_query($q) or die ("Nepovedlo se vykonat dotaz: $q");
		
		while ($item=mysql_fetch_row($r)) {
			echo "<tr><td class=\"levy\" name=\"descr_".$item[0]."\">";
			echo $item[1];
			echo "</td><td class=\"pravy\" name=\"price_".$item[0]."\"><b>";
			echo $item[3];
			echo "</b></td></tr>\n";
		}
		echo "<tr><td><br><p name=\"info_$i\">";
		echo $sekce[2];
		echo "</p></td></tr>\n";
		echo "</table>\n\n";
		$i++;
	}
	
	mysql_free_result($r);

?> 


a systém už je plně funkční:))
příště už to zvládnu sám za tu donu co se stim peru tak už jsem se naučil bezvadně psát tabulky a dokonce trochu i php tak mě to nějak chytlo svoji jednoduchostí a hned jsem objednal knihu PHP a MYSQL od Larry Ullman.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: