Autor Zpráva
Chuck
Profil
V sedm hodin mám otevřít web a nefunguje mi nástěnka. Nevím proč. Má probíhat takto:
index.php -> pridat.php -> ověření -> str_replace -> přidat do db -> přesměrování na index.php
jenže do databáze se po odeslání nic nepřidá
všechny proměnné odpovídají, kontakt s db též. odstranil jsem str_replace a přesměrování nahradil vypsáním mysql_erroru. napsal: Column count doesn't match value count at row 1
Nechápu to.
Prosím, pomoc

kód pridat.php:
<?

$jmeno = $_POST["jmeno"];
$barva = $_POST["barva"];
$prispevek = $_POST["prispevek"];
$key = $_POST["key"];
$kod = $_POST["kod"];

$rok = Date("y");
$mesic = Date("m");
$dnu = Date("j");
$hodina = Date("H");
$minuta = Date("i");

switch($dnu){
case "1":
$den = "01";
break;
case "2":
$den = "02";
break;
case "3":
$den = "03";
break;
case "4":
$den = "04";
break;
case "5":
$den = "05";
break;
case "6":
$den = "06";
break;
case "7":
$den = "07";
break;
case "8":
$den = "08";
break;
case "9":
$den = "09";
$break;
case "10":
$den = "10";
break;
case "11":
$den = "11";
break;
case "12":
$den = "12";
break;
case "13":
$den = "13";
break;
case "14":
$den = "14";
break;
case "15":
$den = "15";
break;
case "16":
$den = "16";
break;
case "17":
$den = "17";
break;
case "18":
$den = "18";
break;
case "19":
$den = "19";
break;
case "20":
$den = "20";
break;
case "21":
$den = "21";
break;
case "22":
$den = "22";
break;
case "23":
$den = "23";
break;
case "24":
$den = "24";
break;
case "25":
$den = "25";
break;
case "26":
$den = "26";
break;
case "27":
$den = "27";
break;
case "28":
$den = "28";
break;
case "29":
$den = "29";
break;
case "30":
$den = "30";
break;
case "31":
$den = "31";
break;
};


switch ($key){
case "dfthzjz":
$img = "dfdidfd8";
break;
case "asdfged":
$img = "p57fhi7";
break;
case "wrtrztu":
$img = "f77fd774";
break;
case "errrrrr":
$img = "dffdg98";
break;
case "fztgzik":
$img = "srddg7sf";
break;
case "rghtadr":
$img = "gf78hfr8";
break;
case "dfhzbth":
$img = "5gdeg9t";
break;
case "sderfgt":
$img = "f58d787";
break;
};


if ($jmeno !== ""){

if ($prispevek !== ""){

if ($kod !== "") {

if ($kod == $img) {

if ($jmeno !== "sexmachine") { if ($prispevek !== "You are being spammed;)") {




$db="tym_efuv";
$tb="nasa";
$spojeni=mysql_connect("mysql.tym.cz","tym_efuv","*********");
mysql_select_db($db, $spojeni);
mysql_query("INSERT INTO $tb values ('$jmeno', '$prispevek', '$barva', '$rok', '$mesic', '$den', '$hodina', '$minuta')", $spojeni);


echo mysql_error();



} } }

else {echo("Špatně jsi opsal kód z obrázku"); };

}

else {echo("Nezadal jsi antispamový kód"); };

}

else {echo("Nenapsal jsi žádný vzkaz"); };

}

else { echo("Nezadal jsi jméno"); };

?>
Venushja
Profil
#Edit:Do databaze se ti to asi tezko prida kdyz tam nemas pripojeni do ty databaze.
Chuck
Profil
jakto? trošku konkrétněji prosím...
Venushja
Profil
$tb a nemas chybu treba v tomdle nema tam bejt db?protoze sice pripojeni je tak blbe udelany ale to by jeste mohlo fungovat
nightfish
Profil
napsal: Column count doesn't match value count at row 1
Nechápu to.

vkládáš do tabulky více nebo méně sloupců, než je v tabulce... takže si to ještě jednou zkontroluj
případně použij syntaxi
insert into `jmenotabulka` (`sloupec1`, `sloupec2`, `sloupec3`) values ('$hodnota1', '$hodnota2', '$hodnota3')
koudi
Profil
switch($dnu) {....}


Něco tak krásného sem už dlouho neviděl...až mi ukápla slza dojetím...
Chuck
Profil
hmm.... zajímavé, právě začala fungovat - nic jsem neudělal
ninja
Profil
koudi: on i zbytek toho kodu je na urovni...
smisek05
Profil
jen tak pro dalsi generace u me byl stejny problem ... blbec zapomel udelat carku za hodnotou a ja furt proc to nejde :-/

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: