Autor Zpráva
had
Profil *
ahoj, tak už sem píšu zase ;) no nic, jedná se o to, že použiju fci opendir, pak readdir, abych dostal obsah složky (funguje jako fotogalerie), ovšem na opendir() se to zasekne. nevydá žádnou chybu, neřekne nic. zjistí, že je celkem ve složce 1 soubor (ač jsou tam nakopírovaný ve skutečnosti 3), a když řeknu echo readdir, tak by mi měl vrátit "array", ovšem taky nic. já už fakt nevím, proč tenhle primitiv nefunguje.

$slozka = opendir($_root.$_cesta_fotogalerie.$foto['adresar']); // načteme složku s obrázky

$text_vystup = "<h2><a href=\"".$_root."fotogalerie/\" alt=\"Fotogalerie\" title=\"Fotogalerie\">Fotogalerie</a>";
$text_vystup .= " - ".$foto['nadpis']."</h2>\n";

while($soubor = readdir($slozka)){
if( ($soubor <> ".") and ($soubor <> "..") and (!is_dir($_root.$_cesta_fotogalerie.$foto['adresar']."/".$soubor)) ){
$text_vystup .= "<div class=\"fotka\">";

if(file_exists($_root.$_cesta_fotogalerie.$foto['adresar']."/".$_max.$ soubor)){ // fotka má velký náhled
$text_vystup .= "<a href=\"".$_root.$_cesta_fotogalerie.$foto['adresar']."/".$_max.$soubor ."\">";
$text_vystup .= "<img src=\"".$_root.$_cesta_fotogalerie.$foto['adresar']."/".$soubor."\" alt=\"\" title=\"\" /></a>\n";
}else{
$text_vystup .= "<img src=\"".$_root.$_cesta_fotogalerie.$foto['adresar']."/".$soubor."\" alt=\"\" title=\"\" />\n";
}

$text_vystup .= "</div>\n";
}
}
had
Profil *
tak a teď mi to začalo psát chyby:
Warning: opendir(http://localhost/veka/foto/07-jablone) [function.opendir]: failed to open dir: not implemented in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\veka\fotogalerie.php on line 57

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\veka\fotogalerie.php on line 62

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\veka\fotogalerie.php on line 77

určitě ty dvě poslední souvisí s tím opendir, ale nevím, proč mi to neotevře, když ta složka přeci existuje...a dokonce ma i obsah...
Goumbik
Profil
co takhle využít databáze ? ee ?
had
Profil *
pres databáze to je, ale tam ukládám jenom informace o fotogaleriích. samotný zobrazování fotek mi takhle přijde jednodušší - nebo nevím no...přijde mi zbytečný nahrávat se se všema názvama třeba 150 fotek do databáze...:)
had
Profil *
tak to mi někdo prosím řekněte, proč se tomu nelíbila absolutní adresa??? zkusil jsem relativní foto/07-jablone/ a ejhle...
had
Profil *
i tak díky za pomoc ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: