Autor Zpráva
=(
Profil *
Zdravim.
Pro vyreseni meho problemu budou zapotrebi soubory index.php, functions.php a redaktorcp.php :
index.php
<?php
  if(!isset($PHP_AUTH_USER)) {
    Header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Intranet - vstup\"");
    Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
    echo "Autorizace neuspesná.";
    exit;
  } else {
    $user = $PHP_AUTH_USER;
    $heslo = $PHP_AUTH_PW;
    if ($user == "redaktor" and $heslo == "123456") {
        setcookie("auth", "true", time() + 3600);
        echo "<a href=\"redaktorcp.php\">Pokračovat</a>";
    }
    else {
    echo "Nespravne uzivatelske jmeno nebo heslo.";
    }
}
?>   



redaktorcp.php
<?php
include "functions.php";
prihlasen();
//redaktorcp.php
echo "<a href=\"redaktorcp.php\">Hlavní stránka</a><hr><br><br>";
$action = $_POST["action"];
if ($action == 1) {
echo "
<h1>Zaslat nový článek</h1><br><br>
<form action=\"novy_clanek.php\">
<textarea type=\"text\" name=\"mailcontent\">
<input type=\"submit\" value=\"Odeslat\">
</form>
";
}
elseif ($action == 2) {
//Zaslat sefredaktorovi email
echo "
<h1>Zaslat email šéfredaktorovi</h1><br><br>
<form action=\"sefredaktor_mail.php\">
<textarea type=\"text\" name=\"mailcontent\">
<input type=\"submit\" value=\"Odeslat\">
</form>
";
}
elseif ($action == 3) {
//Vzkaznik
echo "<!-- BLUEBOARD SHOUTBOARD -->
<iframe frameborder=\"0\" scrolling=\"no\" width=\"550\" height=\"500\" src=\"http://www.blueboard.cz/shoutboard.php?hid=ps87eu8cx0kax00n09xtj xksu3tmb0\">
<a href=\"http://www.blueboard.cz/shoutboard.php?hid=ps87eu8cx0kax00n09xt jxksu3tmb0\">ShoutBoard od BlueBoard.cz</a>
</iframe>
<!-- BLUEBOARD SHOUTBOARD KONEC -->
";
}
elseif ($action == 4) {
//Zaslat email spravci intranetu
echo "Pokud mi chcete napsat email, můžete využít kontaktní formulář níže. Můžete mi ale napsat přímo na mou emailovou adresu jakubviseko@seznam.cz .<br><br>
<!-- BLUEBOARD MAILFORM -->
<iframe frameborder=\"0\" scrolling=\"no\" width=\"330\" height=\"140\" src=\"http://www.blueboard.cz/mailform.php?id=181312\"></iframe>
<!-- BLUEBOARD MAILFORM KONEC-->
";
}
elseif ($action == 5) {
//Odhlasit se
$_SESSION["autorizovan"]=false;
header("Location: index.php");
}
else {
echo "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv=\"content-type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\">
  <meta name=\"generator\" content=\"PSPad editor, www.pspad.com\">;
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <div align=\"center\">
   <h1>Intranet redaktorů školního časopisu</h1><br><br>
   <b>Možnosti:</b><br><ul>
   <li><a href=\"redaktorcp.php?action=1\">Zaslat nový článek</a></li>
   <li><a href=\"redaktorcp.php?action=2\">Zaslat email šéfredaktorovi</a></li>
   <li><a href=\"redaktorcp.php?action=3\">Vzkazník</a></li>
   <li><a href=\"redaktorcp.php?action=4\">Zaslat email správci intranetu</a></li>
   <li><a href=\"redaktorcp.php?action=5\">Odhlášení z intranetu</a></li>
   </ul>
  </div>
  </body>
</html>
";
}
?>



functions.php
<?php
function prihlasen() {
if ($HTTP_COOKIE_VARS["auth"] != "true") {
header("Location: index.php");
}
}
?>


------
A teď o co jde. index.php vyvolá dialog pro zadání uživatelského jména a hesla. Zadám tam uživ. jméno redaktor a heslo 123456. Skript ověřil správnost těchto údajů a zobrazil mi odkaz pro pokračování na skript redaktorcp.php . Po kliknutí na něj se dostanu na redaktorcp.php, funkce prihlasen(), která má ověřovat, jestli jsem přihlášen, mě zpět přesměruje na index.php , a prohlížeč mi opět vrátí odkaz Pokračovat. Skript index.php nastavil cookie auth s hodnotou true - to jsem kontroloval. Proto prosím o pomoc, či radu, kde mám chybu ;-)

Díky moc
=(
ShiraNai7
Profil
Nepouzivej http autentifikaci ale sessions, je to lepsi a pro uzivatele pohodlnejsi

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0