| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Venushja Profil |
#1 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:27:16 · Upravil/a: Venushja
Zdarec mam problem s MySQL Query kdyz chci odeslat formular do DB tak mi to napise tudle chybku
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/hu.cz/b/blooddestiny/root/www/skouska.php on line 22 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/free/hu.cz/b/blooddestiny/root/www/skouska.php on line 22 a na tom radu mam zrovna todle MySQL_Query("INSERT INTO novinky VALUES('','$datum','$novinka','$pridal','')");A celej script vypada takhle <? if($datum=="" or $novinka=="" or $pridal==""){
echo'<form method=post><?$db_server = "mysql.ic.cz";
$db_login = "hu_blooddestiny";
$db_password = "******";
$db_name = "hu_blooddestiny";
@$spojeni = MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password);
@MySQL_Select_DB($db_name);
?>
<h3>Upozornění<br>Všechna polička se musejí vyplnit jinak se příspěvek neodešle.</h3><br>
<font size="3">Datum:</font><br>
<p><input type=text name="datum" size="14"></p>
<font size="3">Novinka:</font><br>
<p><textarea name="novinka" rows=7 cols=28></textarea></p>
<font size="3">Pridal/a:</font><br>
<p><input type=text name="pridal" size="14"></p>
<INPUT type="submit" value="Odeslat!">
<INPUT type="hidden" name="odeslano" value="ano">
</form>';}
else{
echo'<h2>Příspěvek byl přidán.<br>
<div id="odkaz_cleni"><a href="novinky.php">Koukni Zde</a></div></h2>';
MySQL_Query("INSERT INTO novinky VALUES('','$datum','$novinka','$pridal','')");
};?>uz si s tim lamu 3 dny :-( a na nic jsem vubec neprisel.Akorad jsem prisel na to ze se to do ty Db neodesle ale chybu jsem nenasel. |
||
| nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:31:01
„<? if($datum=="" or $novinka=="" or $pridal==""){
echo'<form method=post><?$db_server = "mysql.ic.cz"; “ na můj vkus se tam až moc vyskytuje <? jinak pokud nevíš, k čemu tam jsou ty zavináče, tak je tam nedávej - PHP pak bude sdílnější, co se chybových hlášek týká |
||
| Venushja Profil |
#3 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:35:20
No tak v cem je teda problem me to pise problem MySQl_Query a ty me tady rikas neco o pripojeni tak nevim v cem je chyba
|
||
| nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:38:31
ne, já jsem o připojení nic nepsal...
chyba je v tom, že tam není připojení k databázi, které by se provedlo... problém je v tom echu, které začíná na druhém řádku a končí " </form>';}" o několik řádků níže... doporučoval bych začít od začátku - http://linuxsoft.cz/php |
||
| Venushja Profil |
#5 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:42:51
jak neni? vzdit tam je to pripojeni napsany a proc je porblem v echu ? nebo jak neches mi poradit ?
|
||
| Venushja Profil |
#6 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:46:29
No tak uz to tu chybu nehodi ale zase se to nehodi do DB
|
||
| nightfish Profil |
#7 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:47:06
ano, problém je v uvedeném echu, jehož celý obsah ti sem pro představu zkopíruju
(příspěvek pokračuje pod uvedeným kódem) echo'<form method=post><?$db_server = "mysql.ic.cz"; $db_login = "hu_blooddestiny"; $db_password = "******"; $db_name = "hu_blooddestiny"; @$spojeni = MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password); @MySQL_Select_DB($db_name); ?> <h3>Upozornění<br>Všechna polička se musejí vyplnit jinak se příspěvek neodešle.</h3><br> <font size="3">Datum:</font><br> <p><input type=text name="datum" size="14"></p> <font size="3">Novinka:</font><br> <p><textarea name="novinka" rows=7 cols=28></textarea></p> <font size="3">Pridal/a:</font><br> <p><input type=text name="pridal" size="14"></p> <INPUT type="submit" value="Odeslat!"> <INPUT type="hidden" name="odeslano" value="ano"> </form>'; tohle všechno je to echo, a protože je argument echa uzavřen do apostrofů, tak se (na rozdíl od uvozovek) uvnitř argumentu echa nenahrazují proměnné svými hodnotami - což ale s tvým problémem zas až tak nesouvisí důležitější je, že se kód, uvedený v argumentu echa neprovede, nýbrž vypíše do výsledné stránky - takže když si necháš zobrazit zdrojový kód tvé stránky, najdeš tam před chybovou hláškou uvedenou v prvním příspěvku mimo jiné i kód, který má na starosti připojení k databázi |
||
| Venushja Profil |
#8 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:54:39
No takze kdyz jsem tu databazi hodil mimo echo tak je zase problem neodesle se to Db
|
||
| nightfish Profil |
#9 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:56:55
„tak je zase problem neodesle se to Db“
nějaká chybová hláška? resp. co říká echo mysql_error(); vhodně umístěné někam za příslušné mysql_query? |
||
| Venushja Profil |
#10 · Zasláno: 8. 9. 2008, 19:59:09
Prave ze zadna chybova hlaska muzes se psevedcit sam ze tam zadna neni http://blooddestiny.hu.cz/skouska.php
|
||
| nightfish Profil |
#11 · Zasláno: 8. 9. 2008, 20:05:51
chybová hláška tam nebude v případě, že si ji nenecháš vypsat...
(do každé odpovědi tvé osobě budu zahrnovat vždy jen jednu myšlenku, protože to vypadá, že když je jich v jedné odpovědi víc, tak chytíš jenom tu první) |
||
| Venushja Profil |
#12 · Zasláno: 8. 9. 2008, 20:08:25
No takze jak mam udelat aby se vypsala ?? Co mam presneji napsat do Echa nebop kam me to vzdycky hodilo chybu kdyz jsem tam mel neco chybne ale tedka nic nepise
|
||
| peta Profil |
#13 · Zasláno: 9. 9. 2008, 11:10:54 · Upravil/a: peta
Venushja
<?php @ini_set('error_reporting',E_ALL); @ini_set("display_errors","on"); error_reporting(E_ALL); // sql query function sq($query,$text='') {global $SQL; $SQL['dotazy']+=1; $res = mysql_query($query) or die("<hr>MySQL Err".$text.": $query<hr>".mysql_error()); return $res;} //debug mode $SQL['host'] = "localhost"; //server (host) $SQL['user'] = "root"; //MySQL user $SQL['psw'] = ""; //MySQL password $SQL['dbname'] = "minichat"; //MySQL DB name $SQL['prefix'] = "m_"; $SQLserver = mysql_connect($SQL['host'],$SQL['user'],$SQL['psw']) or die ("Err: connect DB server!" . mysql_error()); $SQLdb = mysql_select_db($SQL['dbname'],$SQLserver) or die ("Err: connect DB!" . mysql_error()); //sq("SET NAMES 'cp1250'",'charset DB!'); @ = nevypisuj chybu, pokud nastane @MySQL_Select_DB($db_name); Jako, predpokladame, ze kdyz pouzivas zavinac, tak vis, ze se tim potlacuje vypsani chybove hlasky, ktera by mohla byt zneuzita hackerem. A ohledne toho echa, mozna jsi si to zapomnel precist, ale doporucoval ti, aby sis prohledl zdrojovy kod stranky. Jak se to dela? 1 kliknes na odkaz na tu stranku. 2 www prohlizec, menu Zobrazit, pak podmenu Zdrojovy kod A ted vidis, jaky html kod ti to zobrazilo a v tom dale vidis, kde mel skoncit se zobrazovanim echa. A tam mas nejakou chybu. Jak se spravne zapisuje echo prikal? cz.php.net/echo mrkni na literaturu a priklady pod ni. google.com php echo examples jakpsatweb - ostatni - php |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0