Autor Zpráva
fimmos
Profil
dobrý den,
mám input: <input type="file" name="foto" />
Jak poznám, jestli byl soubor odeslán nebo ne?
Pole $_FILE["foto"] se nedá použít s isset nebo !empty, protože když se soubor neodešle, tak hodnoty jsou prázdné, ale pole je...

díky
juneau
Profil
no... server ceka na nahrani souboru, takze teprve po nahrani na server probehne php script. kdyz se nenahraje, tak neprobehne. nebo se mylim?
WertriK
Profil *
is_uploaded_file();
fimmos
Profil
no, to mi ale nepomůže, potřebuju provést část skriptu jen tehdy, když se nějaký soubor uploaduje, jinak ne
j_hajsl
Profil

if (is_uploaded_file($foto)) {
kod se provede, když je soubor nahraný
} else {
echo "soubor se nepodařilo nahrát";
}
fimmos
Profil
jj, už chápu, jednoduché... díky...
Leo
Profil
Is uploaded file uz se nedoporucuje pouzivat, misto toho mame move_uploaded_file. Co se tyka puvodniho dotazu tak $_FILES ma i prvek (tusim error), ktery ma hodnotu 0 pokud upload probehl bez problemu, Leo
Kaifman
Profil
Leo

z jakeho duvodu se nedoporucuje ho pouzivat???
Leo
Profil
move_uploaded_file dela kontrolu automaticky a hned docasny soubor presune, takze se nemusi pouzivat copy atd. Je to jednodussi, bezpecnejsi, Leo
WertriK
Profil *
ja osobne delam kontrolu upload nasledovne:

if(move_uploaded_file($soubor, "cesta/".$soubor)) {
echo "Soubor byl nahran";
} ELSE {
echo "Nepodarilo se soubor nahrat";
}
Leo
Profil
Takze je to $_FILES['vasnazev']['error'] a ma to nasledujici hodnoty:

0 / upload souboru probehl uspesne
1 / velikost souboru presahla max. povolenou velikost, ktere je stanovena pomoci upload_max_filesize v php.ini
2 / velikost souboru presahla max. velikost povolenou parametrem MAX_FILE_SIZE ve formulari
3 / nahrala se jen cast souboru
4 / ve formulari pro upload nebyl urcen nazev souboru, ktery se ma uploadovat

Takze staci testovat na nulovou hodnotu, Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.