Autor Zpráva
davef6
Profil
Dobrý den,

chtěl bys se tak nějak informovat jak bych asi měl postupovat při tvorbě robota na zjištění, jestli se požadovaná mp3 na dané adrese nachází a jestli je funkční. Adresy na mp3 mám v databázi.
Děkuji za odpovědi
bukaj
Profil
davef6
jak bych asi měl postupovat při tvorbě robota na zjištění, jestli se požadovaná mp3 na dané adrese nachází a jestli je funkční
Tak jestli se na dané adrese nachází lze kontrolovat pomocí vyslání HTTP požadavku (měl by stačit HEAD) a sledování návratového kódu. (Samozřejmě to není 100%, jelikož se server klidně může tvářit, že je všechno v pohodě (stavový kód 200), i když tam vlastně ten soubor neexistuje.)

A zjištěním funkčnosti si nejsem jistý. Nejjednodušeji zkusit přehrát :o) (I když zase nevím, jak je definováno, jak by se přehrávač měl vypořádávat s chybami, klidně to podle mě mě může přejít.)
ninja
Profil
Co znamena "mp3 funkcni"?

Jestli dany soubor (URL) existuje se da zjistit ruzne, pres funkce file_exists(), filetype(), fopen(), file(), nebo curl.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: