Autor Zpráva
Venushja
Profil
Zdravim Lidi jsem v koncich uz si s tim lamu hlavu asi 5 dni s odesilanim veci do DB zadny Errory to nehazi ale proste se to do Db nehodi a nevim vubec jak je to mozny :-( Hazim sem script protoze nevim co snim
<?$db_server = "mysql.ic.cz";
$db_login = "********";
$db_password = "******";
$db_name = "*******";
@$spojeni = MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password);
@MySQL_Select_DB($db_name);
?>
<?php if($jmeno=="" or $odkaz=="" or $pass==""){
echo'<form method=post><h2>!!Upozornění!!</h2><br><h4>Všechna polička se musejí vyplnit jinak se formulář neodešle.</h4><br>
<font size="3">Jmeno Mp3:</font>
<p><input type=text name=jmeno size="14"><br>(Příklad:Buldok-Poslední Legiony)<br></p>
<font size="3">Odkaz:</font><br>
<p><textarea  name=odkaz rows=7 cols=28></textarea><br>(Příklad:http://uloz.to/11222)</p>
<font size="3">Password:</font><br>
<p><input name=pass type="text" value="Heslo Není"><br>(Toto nevyplnovat jestli k Souboru neni heslo)</p>
<INPUT type="submit" value="Odeslat!">
<INPUT type="hidden" name="odeslano" value="ano">
</form>
';
}else{echo'<h2>Mp3 Přidána.<br>
<a href="mp3.php"><span style="color:red">Koukni Zde</span></a></h2>';
MySQL_Query("INSERT INTO mp3 VALUES('','$jmeno','$odkaz','$pass','')");
};
?>
Dekuji za rady a aspon kdybyste zistily v cem je problem
ninja
Profil
1. Ukaz struturu tabulky mp3.
2. Co ti vypise echo ("INSERT INTO mp3 VALUES('','$jmeno','$odkaz','$pass','')");
3. Zobrazuje se ti napis "MP3 Pridana" - provede se cast else podminky?
Paja
Profil
co znamenají ty zavináče? :-) proč jsi je tam dal?
@$spojeni = MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password);
@MySQL_Select_DB($db_name);
Venushja
Profil
Takze za
1.Nevim co myslis
2.Vypise se to Else takzvane Mp3 Pridana.
3.Ukaze
nightfish
Profil
imho register globals...
na začátek dej
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$odkaz = $_POST['odkaz'];
$pass = $_POST['pass'];

a v případě, že to bude fungovat, tak nastuduj problematiku ošetřování vstupu dat od uživatele

zadny Errory to nehazi
dej si na začátek error_reporting(E_ALL); a pokud je zapnuté display_errors, tak se určitě nějaký objeví
a na výpis chyb při provedení dotazu v mysql slouží funkce mysql_error()
Venushja
Profil
Nevim uz tam nejsou a nefunguje to :-(
Paja
Profil
pak nejsi ani připojený k databází .. zavináč zabrání error reportu
Venushja
Profil
imho register globals...
na začátek dej
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$odkaz = $_POST['odkaz'];
$pass = $_POST['pass'];

NEfunguje dal jsem to tam a nefaka
ninja
Profil
Venushja:

ad 1. Pouzivas SQL databazi a nevis co je struktura tabulky? Boze boze.
ad 2. Evidentne jsi necetla co jsem napsal, toto ti to vypsat nemuze. Dej misto insertu (nebo pod nej do else casti) kod
echo ("INSERT INTO mp3 VALUES('','$jmeno','$odkaz','$pass','')"); 
a ukaz co ti to vypise.
Paja
Profil
ninja
no database selected nebo něco takového .. tipuju .. IMHO ve skutečnosti to stroskotá někde u připojení k databázi .. pravděpodobně špatné jméno databáze nebo jméno či heslo

EDIT// co ti to píše když odstranils ty zavináče? říkal jsi že to nefunguje
Venushja
Profil
no database selected nebo něco takového .. tipuju .. IMHO ve skutečnosti to stroskotá někde u připojení k databázi .. pravděpodobně špatné jméno databáze nebo jméno či heslo
Vsechno je nastaveny dobre kontroloval jsem to nekde 1000x
Venushja
Profil
Takze echo my vypsalo todle ('INSERT INTO mp3 VALUES('','Buldok','http://rapidshare.com','Heslo Není','')'); Presne jak jsem to vyplnil a tu strukturu jak ji ziskam ? ja se v tom nechci moc hrabat aby se mi nahodou nevymazala :-D
Paja
Profil
Venushja
Nevim uz tam nejsou a nefunguje to :-(
pardon, pod tím jsem si představoval že to někde spadlo s errorem
Venushja
Profil
no nevim ale tabulka mi vypada Takhle
id int 200 auto_increment a ten klic
jmeno varchar 200
odkaz varchar 200
pass varchar 200
takhle to mam udelany
joe
Profil
1. Odstraň všechny @ a najdi si něco o chybách
2. Vypni si direktivu register_globals a používej místo $jmeno - $_POST['jmeno']
3. Proč se připojuješ k databázi, i když ji nevyužíváš - v případě zobrazení formuláře?
4. Nech si vypsat sql dotaz a spusť ho přímo v phpMyAdminu, co ti zobrazí.
5. Doplň si uvozovky do kódu tam, kde mají být.
6. Nauč se psát kód přehledněji!
Paja
Profil
za insert
echo mysql_error();
a napiš co ti to zahlásilo
Venushja
Profil
mysql error nic nevypsal
Venushja
Profil
Takze Lidi uz jsem to vyresil ;-) Chyba byla v tomdle MySQL_Query("INSERT INTO mp3 VALUES('','$jmeno','$odkaz','$pass','')"); Za tim pass','' to tam nema vubec bejt :-) takze to vypada takhle MySQL_Query("INSERT INTO mp3 VALUES('','$jmeno','$odkaz','$pass')");
joe
Profil
mysql error nic nevypsal
Pochybuju, že by nic nevypsal, teda pokud jsi před něj nedal @...
Venushja
Profil
Pochybuju, že by nic nevypsal, teda pokud jsi před něj nedal @...
No dovol tak blbej nejsem jo a kdybys umel cist tak uz mi to jde a je tam i vysvetleni cim to bylo ;-)
Paja
Profil
Venushja
ale proč ti to nepíše chyby, tohle ti chybu vypsat musí .. musel jsi snad to
echo mysql_error();
dát na nesprávné místo, protože pokud vím, tady tohle zavináčem ani nelze přebít ..
Venushja, Joe
je to jen funkce, která vrací string, tam žádný vedlejší chybový výstup na screen není.
BetaCam
Profil
Venushja
„Pochybuju, že by nic nevypsal, teda pokud jsi před něj nedal @...“
No dovol tak blbej nejsem jo a kdybys umel cist tak uz mi to jde a je tam i vysvetleni cim to bylo ;-)


Tady taky nikdo neříkal, že si blbej. Pouze ve vzduchu visí neklamný fakt, že pokud tam byla chyba, kterou si zde ty uvedl tak musel mysql_error() vypsat hlášku :

#1136 - Column count doesn't match value count...

Takže by si si opravdu měl nejspíš nastudovat něco o error hláškách. No offence.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0