Autor Zpráva
Petr_
Profil *
Dobrý den,
chtěl bych si udělat přepínání jazyků na webu. Našel jsem si návod na http://www.eroxia.net/tutorial/131-jak-na-prepinani-jazyku-na-strance . Líbí se mi způsob pomocí konstant. Chtěl jsem si předělat tento systém na systém s DB, kdy pro každý jazyk mám tabulku, ve které mám název konstanty a text a pro každý jazyk poté vytvořím soubor, ve kterém pro daný jazyk název konstanty a text pomocí SQL dotazu vybírám (sloupce cs_con, cs_text, en_con, en_text...).

Naplánoval jsem si to sice báječně, ale nefunguje to :-). Potřeboval bych poradit, jak správně vypsat obsah tabulky, aby se soubory chovali stejně jako ve výše uvedeném příkladě (zda-li je to vůbec možné nebo existuje lepší řešení).

Díky za pomoc
Petr_
Profil *
Opravdu nikdo nemá aspoň nějakou radu?
joe
Profil
Me se líbí spíš řešení přes db, než přes konstanty. A udělal bych to tak, že bych měl jednu tabulku languages, kde by byly sloupce:

id | langId | item | value

a pak už je to jednoduchý.
bukaj
Profil
Petr_
Na databázi bych se být tebou vykašlal. Podle mě není moc dobré ji do lokalizace zatahovat – jen ať si to pěkně zůstane všechno v aplikaci. Ideálním řešením je podle mě gettext. Na podobné téma se vedla diskuse i v jednom vláknu na programujte. Zkus se tam podívat.
Petr_
Profil *
Ok, diky. Chtel jsem mit ty vyrazy ulozene v DB, vzhledem k jednodussi editaci. Asi to nakonec udelam pomoci konstant dle toho navodu vyse a dodelam si nejakou administraci.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: