Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Routh Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 9. 2008, 20:07:23
Dobrý večer, hned se omlouvám za tento topic ale jinak to už prostě nejde, celej den googlim, lítám tu podiskuzích a nic mi nefunguje pořádně. Tak tedy do jednoho souboru potřebuji umístit formulář s polem pro text a odesláním toho určitého textu do souboru. Zatím jsem to zkoušel řešit takto:
<form action="text.txt" method="POST"> Text: <input type="text" name="obsah"><br> <input type="submit" value="Odeslat" name="OK"> </form> <?php $nick = $_POST["obsah"]; $celek = "Text je ".$obsah."; $filename = FOpen ("text.txt", "r"); FWrite($filename, $celek); ?> S tímto kodem se mi na stránce nic nezobrazí ale pouze s HTML kódem: <form action="text.txt" method="POST"> Text: <input type="text" name="obsah"><br> <input type="submit" value="Odeslat" name="OK"> </form> se mi zobrazí formulář, který ale nefunguje, nezapíše text do souboru. Prosím poradte mi jak to urobit. Děkuji. |
||
DJ Miky Profil |
#2 · Zasláno: 15. 9. 2008, 21:56:36
Parametr action musíš nasměrovat na aktuální skript, ne na název souboru, do kterého to chceš zapsat. Takže když ten skript máš v souboru abc.php, tak musíš mít ve formuláři action="abc.php".
Dále pak obsah přiřadíš text z formuláře do proměnné $nick, ale pracuješ s proměnnou $obsah (která sice bude fungovat, ale jenom někde = tam, kde je zapnuté register_globals v php.ini). Také tam máš špatně uvozovky, na konci přiřazení do proměnné $celek ti jedna chybí, resp. ti tam přebývá tečka a uvozovka. A nakonec musíš soubor text.txt otevřít v módu pro zápis, tzn. jako druhý parametr dej 'w' místo 'r'. Dalo by se to tedy napsat takto: Soubor zapis.php <form action="zapis.php" method="POST"> Text: <input type="text" name="obsah"><br> <input type="submit" value="Odeslat" name="OK"> </form> <?php $celek = "Text je ".$_POST["obsah"]; $filename = FOpen ("text.txt", "w"); FWrite($filename, $celek); ?> |
||
Routh Profil * |
#3 · Zasláno: 15. 9. 2008, 23:50:28
Oh, díky moc.
|
||
Routh Profil * |
#4 · Zasláno: 16. 9. 2008, 18:38:10
Heled všechno jede v poho ale mám další problém, jak provedu to aby když otevřu tu administraci tak už v tom okně bylo napsáno to co tam bylo minule a mohl to upravovat a připsávat atd... prosím, díky za radu.
|
||
Měsíček Profil |
#5 · Zasláno: 16. 9. 2008, 18:42:30
Podobně:
<?php $x = fopen("soubor.txt","a+"); $obsah = fread($x, filesize("soubor.txt")); fclose($x); ?> <textarea cols="5" rows="10"> <?php echo $obsah; ?> </textarea> |
||
Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 16. 9. 2008, 19:59:58
Měsíček
nemyslíš, že toto je jednodušší? <textarea cols="5" rows="10"> <?php echo file_get_contents ("soubor.txt"); ?> </textarea> |
||
Routh Profil * |
#7 · Zasláno: 16. 9. 2008, 21:01:44
Alphard
jojo, pěkný fajčí to, díky za ten jednodužší výpis přes file_get |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0