Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ronny Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 9. 2008, 20:39:47
ahoj, uz se v tom docela dlouho patlam a nedari se mi dojit k vysledku...
mam vypsany urcite polozky jak checkboxy a v pripade, ze si uzivatel nekterou polozku vybral (je to zaznamenano v databazi), tak se ta polozka zobrazi jako zaskrtnuty checkbox... a nevim jakou podminku tam dat... mam je porad vypsany jako nezaskrtnuty... $vyber=mysql_query('select id, jmeno, prijmeni from a order by prijmeni'); $sql=mysql_query("select id_ucastnice FROM b WHERE id_akce='".$_GET["id"]."'"); $a=mysql_fetch_array($sql); while($zaznam=mysql_fetch_array($vyber)) { echo '<input type="hidden" name="id" value="'.$zaznam["id"].'" />'; echo '<input name="id_ucastnice[]" value="'.$zaznam["id"].'" type="checkbox"'; if ($zaznam["id"] == $a["id_ucastnice"]) echo 'checked="checked" />'; echo $zaznam["prijmeni"].' '.$zaznam["jmeno"].'<br>'; } chyba bude nejspis na tom zvyraznenem radku... mozna je to trochu kostrbate popsano, ale i tak doufam ze nekdo poradi... predem dekuji za veskere reakce |
||
Ronny Profil * |
#2 · Zasláno: 15. 9. 2008, 20:40:51
vim ze jak je to $a, ye je to pole, ale kdzy tam hodim cyklus takjse mi vsechno vypise 2x...
|
||
Ondřej Fibich Profil |
#3 · Zasláno: 15. 9. 2008, 21:20:11
Co tohle?
<?php $vyber = mysql_query('select id, jmeno, prijmeni from a order by prijmeni'); $sql = mysql_query("select id_ucastnice from b where id_akce='".intval($_GET["id"])."' limit 1"); $id_ucastnice = -1; if ($sql && (mysql_num_rows($sql) == 1)) { $array = mysql_fetch_array($sql); $id_ucastnice = $array["select id_ucastnice"]; } while($zaznam = mysql_fetch_array($vyber)) { echo '<input type="hidden" name="id" value="'.$zaznam["id"].'" />'; echo '<input name="id_ucastnice[]" value="'.$zaznam["id"].'" type="checkbox"'; echo ($zaznam["id"] == $id_ucastnice ? 'checked="checked"' : '') . ' />'; echo $zaznam["prijmeni"].' '.$zaznam["jmeno"].'<br>'; } ?> |
||
Ronny Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 9. 2008, 21:39:35
Ondřej Fibich
bohuzel ani tohle nefunguje... porad se mi nezobrazi zaskrtnuty checkbox... |
||
Ronny Profil * |
#5 · Zasláno: 15. 9. 2008, 21:40:29
jinak ten uzivatel muze oznacit i vice polozek (ne jen jednu), a ty prave potrebuju aby se zobrazily zaskrtnute...
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0