Autor Zpráva
Dinococcus
Profil *
Nazdarek! Ludia pomozte mi plis. Na uvodnej stranke davam ludom vybrat si moznost farebnej schemy (GET), ktora sa potom posiela ako COOKIE a pri dalsej navsteve stranky sa zobrazi stranka v prislusnej scheme. Po nacitani COOKIE ulozim z nej info do premennej SESSION a dalej pouzivam uz len SESSION.

Problem je vtedy ked skusam vypnut COOKIE. Ak su COOKIE vypnute, pouzivam od zaciatku len SESSION (tzn. ak nie je dostupna hodnota z GET, nastavim standardnu hodnotu - a ulozim do SESSION). Ak vsak loadujem dalsie stranky, SESSION sa neuchovava a vzdy sa mi farebna schema prepne na povodnu. Nepomohlo ani pridanie "session_register("colorschemes")" hned za "session_start()".

Otazky:
1. Funguju SESSION aj vtedy ked je vypnuta podpora COOKIE ?
2. V jednej knizke (PHP5, Jiri Braza, 2005, GRADA) som sa docital: "pouzivate-li pro cteni sezeni _SESSION nepouzivejte zaroven session_register()". Na co potom vlastne "session_register()" je ?


Dik
Nox
Profil
1) jen pokud je povolené předávání session id v url
2) nesmysl ... session_registr je opravdu pro vytvoření session proměnné, ale v nových verzích php
se aplikuje automaticky, takže ji lze vynechat

Máš to podle mě překombinované
Session bych v tomto případě nepoužil, data nejsou nijak důležitá, navíc se mají zachovat i po zavření prohlížeče atd.,
takže bych použil pouze cookies
Dinococcus
Profil *
To 1) sa nejako nastavuje u klienta alebo je to zalezitost serveru ?
Nox
Profil
serveru ... direktiva session.use_trans_sid
Mastodont
Profil
Dinococcus
A máš nějaký důvod, proč vypínat cookies?
Nox
Profil
Mastodont
Občas to tak někde je kvůli bezpečnosti (ikdyž kvůli vzhledu bych to osobně neřešil)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0