21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
hondal
Profil
Dobrý den,
řeším teď takový problém, že mám csv soubor, který vypadá takto:

"data11","data12","data13"\n"data21","data22","data23"\n


A to čeho bych chtěl docílit je, abych měl pole, které by obsahovalo jednotlivé řádky toho souboru. Problém je že nevím jak ho mám rozdělit, protože pokud to budu dělat pomocí \n tak vše funguje správně do doby kdy \n není obsažen v řetězci data... CSV si vytvářím sám takže není problém jako oddělovač použít nějaky netisknutelný znak, ale tím se zase ztrácí výhoda čitelnosti například v excelu. Možná by to stačilo rozdělovat nějakým regulárním výrazem, ale bohužel jsem mi to nějak nepodařilo vymyslet.. Děkuji za reakce
Suji
Profil
http://cz.php.net/fgetcsv
hondal
Profil
http://cz.php.net/fgetcsv
Děkuji tohle je přesně to co mi pomůže :)
Díval jsem se že ještě lepší by pro mě byla str_getcsv protože obsah souboru získávám přes ZipArchive::getFromIndex ale ta bohužel nějak ve verzi php kterou mám k dispozici není obsažena. Ale i stou getcsv to přes nějaký dočasný soubor půjde.. Takže díky
Arec
Profil *
Ahoj,

poraďte mi, jak obejít str_getcsv (nemám ji, je až od PHPv5.3),

foreach ( $buffer as $line )
$st -> execute ( str_getcsv ( $line, ";" ) );

prostě chci naházet řádky oddělené středníkem, do databáze ...
__construct
Profil
Arec:
Založ si vlastný topic.

Skúsil si hľadať? Napr. toto vyzerá šikovne
Keeehi
Profil
http://cz.php.net/manual/en/function.str-getcsv.php
Koukni se do poznámek (taková ta tmavě šedivá diskuse). Je tam funkce str_getcsv několikrát vytvořena.
Arec
Profil *
ale ja uz to mam v $buffer, resp. kazdy radek je jako array v $buffer a ne v souboru

potrebuju jen nahradit fci str_getcsv (ja mam PHP 5.2.2) a str_getcsv jsem prave nasel v tomto vlakne (je az od v5.3.0)

Omlouvam se, nemam jeste dostatecny skill :-)
Keeehi
Profil
jestli tvoje verze PHP funkci str_getcsv nemá a ty ji potřebuješ, tak si ji můžeš vytvořit sám. Jak? Přečti si [#6].
AM_
Profil
Arec:
Omlouvam se, nemam jeste dostatecny skill :-)
zkus se prosim aspon naucit zakladat si vlastni vlakna v diskusi a nepsat do starych a nesouvisejicich, neni to tak slozite.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0