Autor Zpráva
H13
Profil
Ahoj, zajímalo by mě jak na stránce identifikovat jazyk uživatele, zda stačí použít:

$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']; (případně ho přes strpos a substr identifikovat)

nebo jestli se používají jiné techniky,

díky
BetaCam
Profil
H13

Pokud chces jen ten jazyk tak je tohle dostačující. Pokud by si chtěl tahat všechny hlavičky tak je vyhodnější použít

apache_request_headers()
popřípadě
getallheaders()
H13
Profil
BetaCam
no na to se vlastně ptám, proč bych chtěl mít všechny hlavičky?
BetaCam
Profil
H13

No to je už tvoje věc. :) Třeba budeš chtít dělat nejaký statistiky. Nebo budeš chtít logovat kompletní požadavky při nějakejch fatal errorech. :)
H13
Profil
ne stačí mi pouze rozeznat "jakou řečí mluví uživatel"
Amunak
Profil
ne stačí mi pouze rozeznat "jakou řečí mluví uživatel"

Podle me tady neni zadne spolehlive reseni... nejlepsi mas proste se ho zeptat treba pres formular :) (to je stoprocentni a pokud uzivatel zada nepravdivou informaci, tak pokud nedelas napr. statistiku tak je to jeho chyba) - zkratka alezi na co to chces..,
DJ Miky
Profil
Zkus geoIP lokaci, třeba od Maxmindu. Většinou to pozná celkem dobře a těch pár procent uživatelů si jazyk přepne.
ninja
Profil
Probuh proc vymyslite takove reseni? Pozadovany jazyk(y) zasila prohlizec v hlavicce (HTTP_ACCEPT_LANGUAGE). Vetsina prohlizecu automaticky jazyky nastavi podle prostredi systemu. Proc bych mel dostavat nemcinu, budu-li na svem pocitaci nekde v nemecku?!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: