Autor Zpráva
Amunak
Profil
mám tento kód:

  $accesslink = mysql_connect($db_ip, $db_user, $db_pass) or die('Could not connect to mysql server.' );
  mysql_select_db($db_db, $accesslink) or die('Could not select database.');
  mysql_query("set names utf8") or die('Could not select charset.');
  
  $accesstable = $db_prefix."accesslevels";
  $accessquery = mysql_query("SELECT admin_access, fulladmin FROM `$accesstable` WHERE `user_id` = '$logged_id'");  
  $accessrows = mysql_num_rows($accessquery);
    if ($accessrows != 1) {echo 'Bad accesslevel input: '.$accesslevel_name.'; rows: '.$accessrows.'; query: '.$accessquery; exit;}
      else {
            $accessresult = @mysql_fetch_array($accessquery);
            $access_right = $accessresult[$accesslevel_name];
            $fullladmin_right = $accessresult[fulladmin];
            mysql_close($accesslink);


PHP se připojí k DB, vybere DB a snaží se vykonat dotaz. Jenže vyleze tahle chybová hláška...

"Bad accesslevel input: admin_access; rows: 0; query: Resource id #7"
Nevíte někdo proč je jako query resource id #7? už jsem se s něčím podobným někde setkal, ale vůbec nevím kde a co sem s tim dělal :)
Alphard
Profil
protože vypisujete, $accessquery, pozor, neobsahuje dotaz, ale odkaz na jeho výsledek, pro jeho výpis lze použít konstrukci:
 $accessquery = mysql_query($l="SELECT admin_access, fulladmin FROM `$accesstable` WHERE `user_id` = '$logged_id'");  
  $accessrows = mysql_num_rows($accessquery);
    if ($accessrows != 1) {echo 'Bad accesslevel input: '.$accesslevel_name.'; rows: '.$accessrows.'; query: '.$l; exit;}
Amunak
Profil
no mě popravdě ani nejde tak o tu chybovou hlasku (kterou stejne osekam) jako o to, proc mi to nevyhodi 1 mrizku ale 0
(jakoze rows)
Alphard
Profil
mohlo dojít k chybě, nebo prostě žádný záznam nevyhovuje podmínce, potom je počet řádků 0
pro první případ použijte mysql_error()
Amunak
Profil
když udělám query v navicatu, tak funguje (navíc je odtamtud okopírovaná), takže to nechápu...
Amunak
Profil
už jsem na to přišel, chyba byla v tom, že po špatné autorizaci to člověka odhlásí, no a pak už to vyhazuje tuhle chybu protože je to samozřejmě 0. Takže skript byl funkční, bez chyby, jenom já jsem při testování zapoměl na to odhlášení...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.