Autor Zpráva
imploder
Profil
V PHP je možnost přesměrovat prohlížeč na jinou URL zavoláním header("Location: http://adresa.cz/neco.html"). Prohlížeč pak vyšle požadavek na tu doménu a vyžádá si ten soubor metodou GET. Zajímalo by mně, jestli je možné nějak určit i jiné součásti HTTP požadavku, který prohlížeč posílá, především metodu a samotný obsah. Může skript v PHP prohlížeči sdělit, že má na určitou URL poslat metodou POST určitá data?
DoubleThink
Profil *
Může skript v PHP prohlížeči sdělit, že má na určitou URL poslat metodou POST určitá data?
Ne.
imploder
Profil
Ne.
Hmm, tak to je škoda. Napadlo mě, že by se PHP skriptem daly ovládat i formuláře s metodou POST, kde proměnné jednoduše nacpat do URL. Je i jiná cesta:
1. PHP skript sám pošle HTTP požadavek s příslušnými hlavičkami
2. až přijde odpověď, tak do ní přimíchá javascriptový reload() a celou ji pošle na výstup
3. tak by měl prohlížeč dostat to, co by dostal po odeslání formuláře, jenom z jiné URL (z URL PHP skriptu, který mu to předal)
4. stránka se reloadne - ale co z toho, stejně to bude na URL skriptu
=> asi to opravdu nepůjde :?
ninja
Profil
Ano, jina cesta je mozna. Jak popisujete, dotaz na 3. stranku s POST hodnotou provedete primo v PHP a pak prohlizeci vratite vyslednou stranku. Nejcasteji se na to pouziva curl.
imploder
Profil
ninja
Ano, jina cesta je mozna. Jak popisujete, dotaz na 3. stranku s POST hodnotou provedete primo v PHP a pak prohlizeci vratite vyslednou stranku. Nejcasteji se na to pouziva curl.
No jo, zádrhel je ale v tom, že prohlížeč má pořád URL skriptu. Pokud jsou ve výsledné stránce např. nějaké odkazy, tak nebudou fungovat. Nedá se to použít na ovládání vzdálených formulářů jako to jde u GET.
ninja
Profil
imploder: nic ti nebrani nactenou stranku prohnat svym skriptem, ktery odkazy zmeni do pozadovane podoby.
imploder
Profil
ninja
To je pravda, muselo by to jenom změnit relativní cesty na absolutní.
ninja
Profil
imploder: Asi by bylo potreba zmenit vsehcny cesty, to znamena i u obrazku, stylopisu, javascriptu atd.

Je potreba ale myslet na to ze vzit cizi obsah a prezentovat jej jako svuj neni legalni. A tak to muze vypadat, pokud budete stranky zobrazovat na sve URL. Reseni ktere se pouziva a je myslim ve shode s ceskym autorskym pravem je nad hlavicku stranky umistit dobre viditelnou informaci o prebrani obsahu (citaci), odkaz na puvodni zdroj a informaci o duvodu sveho chovani. Jak to delaji online prekladace, google pri zobrazeni obrazku z hledani, atd.
DoubleThink
Profil *
Na přenos většího množství dat mezi stránkami slouží sessions. V každém případě prohlížeč, který by mi na pozadí do požadavků přibaloval POST data, bych asi nechtěl používat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0