Autor Zpráva
onliner
Profil
Ahoj mohli by jste mi poradit nebo doporučit jak sledovat, kdo na svém webupoužil moje fotky????????????

potřebuju nejsnadnější způsob, když jich mám ve fotobance už tisíce a chci zachovat jejich adresu.


přes MODrewrite????? poradíte jak?
imploder
Profil
Chceš vyhledávat fotky umístěné jinde, i pod jiným jménem, ale se stejným obsahem (tj. zkopírované od tebe)?
onliner
Profil
Nene chci přes REFERERa vyhledávat stránky , který maj v sobě obsažený moje obrázky absolutně zamířený na můj server - že tam maj naboucháno img src = "http://www.mojekrasnastranka.cz/mojekrasneobrazky/fotka245.jpg">
onliner
Profil
a chci to řešit skriptem, otázka je jak, umim generovat fotky přes GD knihovnu, ale já potřebuju zachovat adresu http://www.mojekrasnastranka.cz/mojekrasneobrazky/fotka245.jpg, takže se asi nabízí ten MODrewrite pokud se nemýlim,

jde mi jen o radu, jak na to +-
joe
Profil
onliner

Třeba tak, že všechno za http://www.mojekrasnastranka.cz/mojekrasneobrazky/ přesměruješ na nějaký skript pomocí rewritu, kde si uložíš potřebné info, teď si nejsem jistý jestli tam skutečně bude referer té stránky, z která o to žádá... ale mohlo by to fungovat.
srigi
Profil
Mam v NOTESoch ulozeny tento text:

Re: Jak se bránit vykradení?

toto dejte do souboru .htaccess:
 RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
 RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://maxiorel.com/.*$ [NC]
 RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://maxiorel.com$ [NC]
 RewriteRule .*\.(jpg|jpeg|gif|png|bmp)$ - [F,NC]


Prostředí dva řádky uvádějí weby, ze kterých je hotlinkování povoleno. Poslední řádek pak uvádí seznam přípon obrázků nebo jiných souborů, kterým zakazujete hotlinkování.
Amunak
Profil
někde jsem viděl že se dalo nastavit zobrazování nějakého jiného obrázku místo toho hotlinkovaného, ale nevím kde... nevíte o něčem?

Jinak doporučuji do těch vyjímek nezapomenout přidat i vyhledávače, protože nejlepší je když na googlu hledám obrázky a napíše mi to že mi ho to neukáže protože to je hotlinking :)
onliner
Profil
Mě nejde přímo o povolení či zakázání zobrazení, ale spíše o to, ukládat do databáze kde ty obrázky jsou použité, takže mám takovéto řešení, prosím opravte mě, kdyby to bylo špatně:


.htaccess:

RewriteEngine on
RewriteRule     ^fotky/(.*).jpg    fotoview.php?foto=$1


fotoview.php:

<?
header ("Content-type:image/jpeg");

.........
zapsání referera do databáze (což potřebuju v mém případě) 
...........

Imagejpeg ("../fotky/".$_GET[foto].".jpg");
?>






Je to správně nebo je to blbost??????,

díky za help :-)
mar44
Profil *
ou taky by mě zajímalo jak na to
joe
Profil
onliner
Tak nějak jsem to myslel, ale jestli bude v $_SYSTEM ten správný referer, tak to nevím... zkus to ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0