Autor Zpráva
723novy723
Profil
Zdravim,o php toho moc nevim a ted mi vznikl jeden problem.
Mam totiz menu na webu skoly a to mi ukazuje na skolni stranky (fotogalerie,ucitele,rozvrhy,...). Ted zacal novy skolni rok a menu je nutne zmenit. To stare chci ale zachovat.Na uvodni strance mam odkaz minuly skolni rok. Jenomze chci nacist stare menu. Prozatim jsem vzdy pouzil
include(menu.php)

Jenomze nove menu bude ukazovat i na stranky, ktere budou stejne i v tomto skolnim roce. Ja bych potreboval udelat nasledujici:
Kliknu na predchazejici skolni rok a nekde v globalni promenne uchovam,to ze jsem na to kliknul a podle toho nactu stare menu,at budu kdekoliv. Jakmile prepnu na tento skolni rok,tak se nacte nove.
Ma nekdo napad?
Diky Michal
imploder
Profil
Máš dvě dobře použitelné možnosti:
- uchovávat tu informaci v proměnné předávané metodou GET - k URL každého odkazu se pak přidá třeba ?stare=1 (nebo &stare=1, pokud už tam otazník s jednou proměnnou je)
- uchovávat tu informaci v cookies

Cookies má tu výhodu, že nezanikne při opuštění stránky a při příští návštěvě bude nastavení stejné (cookies se ukládají v prohlížeči). Obojí jde jednoduše udělat v PHP.
nightfish
Profil
nevýhoda řešení pomocí cookies spočívá v tom, že spolehlivě odřízneš vyhledávače od "starých" stránek
imploder
Profil
taky se to dá zkombinovat
723novy723
Profil
Tak sem se mrknul co mam v URL. Mam tam tohle:http://www.adresa.cz/wpress/?page_id=253.
Je to sice za tim otaznikem,ale prosim i nejaky navrh,ci kod,jak to vyresit.
Diky za info. :)
imploder
Profil
723novy723
Je to sice za tim otaznikem,ale prosim i nejaky navrh,ci kod,jak to vyresit.
Co na tom chceš řešit? Když už je tam první proměnná napsaná za otazníkem, tak další se píšou za ampérsandem (&).
723novy723
Profil
Muzes uvest aspon zdroj,vim o tom totalni nic.
Dik za info....
BetaCam
Profil
723novy723
Muzes uvest aspon zdroj,vim o tom totalni nic.

Třeba : Metody post a get

jinak proste nějak takhle :

http://www.adresa.cz/wpress/?page_id=253&stare=1
723novy723
Profil
Diky,tak sem si neco precetl,ale potrebuju nejak uvest aspon kod,jak to zpracovat.
Kdyz pouziju promennou,tak sice do ni ulozim,ale pokud nactu dalsi jinou stranku ?page_id=255 tak v promenne uz hodnota neni ulozena.CO s tim?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: