Autor Zpráva
v.aLLis
Profil *
Zdravím all... stále kutím album u ketrýho mi to hlásí

Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/web2/silesian-riders.cz/silesian-riders.cz/pages/zkouzka.php on line 22

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/web2/silesian-riders.cz/silesian-riders.cz/pages/zkouzka.php on line 27

U skriptu:

<center>

<?php
// hlavička scriptu, vybrání a uložení dat z db do proměnných
// ulozi parametry do promenne
@$str = get('str');
@$show = get('id');
$show = empty( $show ) ? false : $show;

if ( !$show )
{

  // zkontroluje a upravi
  $str = empty( $str ) ? 0 : $str;
  $limit = 7; // pocet novinek na stranku
  $prvni = true;  // do ktere tabulky se vypise

  // nastavi znak. sadu
  mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

  // celkem novinek v db
  $num_result = mysql_result( mysql_query("SELECT COUNT(id) FROM ".mysql_table_imgsraz),0 );
  $min = $str * $limit; // od ktereho zaznamu (strany) zobrazovat

  // dotaz na data novinek
  $query = mysql_query( "SELECT *,DATE_FORMAT(datum,'%d.%m.%Y') as datum,DATE_FORMAT(datum,'%H:%i') as cas FROM ". mysql_table_imgsraz ." ORDER BY id DESC LIMIT $min,$limit" );
  if ( mysql_num_rows($query) != 0 )
  {
    while ( $new = mysql_fetch_array($query) )
    {
      $id = $new['id'];
      $nadpis = $new['name'];
      $img = $new['img'];
      $datum = $new['datum'];
      $cas = $new['cas'];
      $popis = $new['popis'];
      $autor = $new['autor'];

      // prvni nebo druhy typ tabulky
      if ( $prvni )
      {
        $prvni = false;
      ?>
        <table class='news' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>
        <tr class='bg2'>
          <td class='image'>
            <img src='<?php echo $img; ?>' width='135' height='102' title='img' alt='img' />
          </td>
          <td class='text'>
            <?php
              // pokud je admin, nabidne odkazy na smazani a editaci
              if ( $_SESSION[ sess_priv ] >= 10 )
              {
                  echo "<div class='admin'>";
                  echo "<a href='?p=delete&amp;t=5&amp;id=$id'>smazat</a>";
                  echo "</div>";
              }
            ?>
            <div class='hlavicka'>
              <?php echo $autor." | ".$cas." | ".$datum; ?>
            </div>
            <div class='komentare'>
            </div>
            <div class='nadpis'>
              <?php
                echo "<a href='index.php?p=imgsraz&id=$id'>";
                echo "<strong> $nadpis </strong>";
                echo "</a><br />";
                echo $popis;
              ?>
            </div>
          </td>
        </tr>
        </table>
      <?php
      }
      else
      {
      ?>
        <table class='news' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>
        <tr class='bg1'>
          <td class='image'>
            <a href='<?php echo $img; ?>' rel='lightbox' title='<?php echo $popis; ?>'><img src='<?php echo $img; ?>' width='104' height='83' title='img' alt='img' /></a>
          </td>
          <td class='text'>
            <?php
              // pokud je admin, nabidne odkazy na smazani a editaci
              if ( $_SESSION[ sess_priv ] >= 10 )
              {
                  echo "<div class='admin'>";
                  echo "<a href='?p=delete&amp;t=5&amp;id=$id'>smazat</a>";
                  echo "</div>";
              }
            ?>
            <div class='hlavicka'>
              <?php echo $autor." | ".$cas." | ".$datum; ?>
            </div>
            <div class='komentare'>
            </div>
            <div class='nadpis'>
              <?php
                echo "<a href='index.php?p=imgsraz&id=$id'>";
                echo "<strong> $nadpis </strong>";
                echo "</a><br />";
                echo $popis;
              ?>
            </div>
          </td>
        </tr>
        </table>
      <?php
      }
    }
  }
}
else  // zobrazi img
{
  $query = mysql_query( "SELECT *,DATE_FORMAT(datum,'%d.%m.%Y') as datum,DATE_FORMAT(datum,'%H:%i') as cas FROM ". mysql_table_imgsraz ." WHERE id = $show" );
  $new = mysql_fetch_array( $query );

  $id = $new['id'];
  $nadpis = $new['name'];
  $img = $new['img'];
  $datum = $new['datum'];
  $cas = $new['cas'];
  $popis = $new['popis'];
  $autor = $new['autor'];
  ?>
    <table class='news' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'>
    <tr class='bg2'>
      <td class='image'>
        <a href='<?php echo $img; ?>' rel='lightbox' title='<?php echo $popis; ?>'><img src='<?php echo $img; ?>' width='135' height='102' title='img' alt='img' /></a>
        </td>
      <td class='text'>
        <div class='hlavicka'>
          <?php echo $autor." | ".$cas." | ".$datum; ?>
        </div>
        <div class='komentare'>
        </div>
        <div class='nadpis'>
          <?php
            echo "<a href='index.php?p=imgsraz&id=$id'>";
            echo "<strong> $nadpis </strong>";
            echo "</a><br />";
            echo $popis;
          ?>
        </div>
      </td>
    </tr>
    </table>

    <br />
    <?php
    // uprava velikosti obrazku

    $size = getimagesize( $img );
    $maxw = 410;
    $maxh = 600;
    $width = $size[0];
    $height = $size[1];

    $i = 0;
    while( $width > $maxw )
    {
      $width = $width * 0.9;
      $i++;
    }

    for( $a = 0; $a < $i; $a++ )
      $height = $height * 0.9;
    if ( $height > $maxh )  $height = $maxh;

    $width = round( $width );
    $height = round( $height );

    echo "<font color='black'><a href='$img' rel='lightbox' title='$popis'><img src='$img' width='$width' height='$height' title='$nadpis' alt='img' /></font>";
    echo "</a>";

}
?>
</center>

Nenašli by jste problém ? Nebo je problém v MysqL ?
v.aLLis
Profil *
Nebo mi vyřešit abych fota na tento skript nenahraval přes mysql ale jen aby stačilo fota nahrát na ftp a zobrazili by se mi na webu ? Problem je prostě takovej že na http://silesian-riders.cz/index.php?p=galery je album ,,Odcizené motorky pod timhle sikrptem viz výše... a tento skript je dělaný na album ,,Sraz´´ kde jsem udělal i novou tabulku v mysql a odkazal jsem i na ftp... což mi to vypisuje chyby ,,viz výše´´

Podívejte se prosím na to! Předem děkuju!!!!
djlj
Profil
Máš chybu v dotazu na databázi. Vypiš si mysql_error() a oprav, co máš blbě :-).
v.aLLis
Profil *
Vuuubec nevim kde to mam opravit :o( ale diky za radu
v.aLLis
Profil *
:(
prosím o radu !
Davex
Profil
Nikde tam nevidím připojení k databázi pomocí mysql_connect(). Nemůžeš pracovat s databází, když není připojena.
Sicario
Profil *
v.aLLis
Vuuubec nevim kde to mam opravi...

Staci si precist chybovou hlasku.

Warning: mysql_result(): (...) on line 22

Coz bude asi toto.

$num_result = mysql_result( mysql_query("SELECT COUNT(id) FROM ".mysql_table_imgsraz),0 );

Na nasledujici radek vloz echo mysql_error();.

Totez plati pro ten nasledujici dotaz na data novinek.

Pri ladeni SQL dotazu velmi pomaha jejich vypsani. Tam uvidis ruzne skryte preklepy.
v.aLLis
Profil *
no tak mi to hodilo hlášku
,, Table 'silesian-riders_cz_silesian.mysql_table_imgallery_001' doesn't exist ´´ a zobrazil se další řádek a to 29...

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/web2/silesian-riders.cz/silesian-riders.cz/pages/imgallery_00 1.php on line 29

kdyz tam také hodim echo mysql_error(); tak se zobrazi ikonka img,ale stále nic...
Sicario
Profil *
A ctes ty chybovy hlasky?

Z hlasky typu Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid (...) se da usuzovat, ze je nejaka chyba v SQL dotazu. Pro jeji odstraneni musis najit nejcasteji nejblizsi vyssi mysql_query a zkontrolovat dany SQL dotaz.

To, jestli pri zpracovani SQL nenastala chyba muzes zkontrolovat jednoduchou podminkou, kdy testujes [i]mysql_query(...) === false[i].
nightfish
Profil
v.aLLis
Table 'silesian-riders_cz_silesian.mysql_table_imgallery_001' doesn't exist
takže je asi na tobě zjistit, proč ta tabulka neexistuje...
v.aLLis
Profil *
nightfish
tu tabulku ale mám nadefinovanou ... mám jí v Db mysql...
v.aLLis
Profil *
nightfish
ostatní tabulky jedou ... anichž by někde ve skriptech byl napsán skript na připojení k tabulkám... stále zkouším a zkouším a bez výsledně :o(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: