Autor Zpráva
onliner
Profil
Ahoj tradičně prosím o radu nebo o doporučení řešení:

Mám portál, kde v jisté části stránky je výpis 6 článků - vždy jen ve formátu DATUM - TITULEK
teď sem tam vypisuje 6 nejčtenějších článků.

Jenže já bych nad ten výpis rád umístil odkazy Nejnovější / Nejčtenější / Nejdiskutovanější, a potřeboval bych přepínání udělat bez reloadu celýho okna. Jde to vůbec? Jak nejsnadnějc to udělat javascriptem? Prostě pro každý přepínač jiný dotaz z databáze a výsledek směrovat do divu s id vypisclanku.

Navedete mě plís jak na to? Díky všem za rady.
bukaj
Profil
Ale no tak, k čemu ten google asi je?
dreameW
Profil *
Takovýdle chytráky miluju :-D No jasný - na googlu najdeš všechno, třeba i to že madona je chlap, ale potom jaksi fóra ztrácej smysl -

spíš si polož otázku k čemu je tohleto fórum :-D tohle fórum je konkrétně na pomoc, aby lidi který maj zkušenosti s něčim pomohli a né remcali jako ty :-)
BetaCam
Profil
dreameW
spíš si polož otázku k čemu je tohleto fórum :-D tohle fórum je konkrétně na pomoc, aby lidi který maj zkušenosti s něčim pomohli a né remcali jako ty

Ano problém je v tom, že toto fórum nebo lépe řečeno tato sekce je zaměřená na PHP a né na JS.

Jenže já bych nad ten výpis rád umístil odkazy Nejnovější / Nejčtenější / Nejdiskutovanější, a potřeboval bych přepínání udělat bez reloadu celýho okna. Jde to vůbec? Jak nejsnadnějc to udělat javascriptem? Prostě pro každý přepínač jiný dotaz z databáze a výsledek směrovat do divu s id vypisclanku.

Buď ji ty výsledky vytáhneš rovnou všechny a pomocí JS budeš pouze strkat do divu správný obsah a nebo na to použiješ AJAX.
RAmses
Profil
Jako nejlepší řešení se mi jeví použití DOMtabs viz http://www.onlinetools.org/tools/domtabdata/.

Ty záložky samozřejmě mít nemusíš, to už je na tobě jak si to nastylujes. Kdybys s tím měl problém tak dej vedět, rád poradím. Já měl problém s tím, že pokud jsem měl v obsahu div, tak mi celý obsah zmizel. Stačilo pár úprav v css, píšu to tam i v diskuzi.
Leopik 2x
Profil
Ja by som to spravil najjednoduchsie. Vsetky try kategorie by som si nacital do troch roznych divov, a jeden z nich by som dal visibility:visible ostatne by boli hidden. A potom by si to klikanim menil.
RAmses
Profil
Ja by som to spravil najjednoduchsie. Vsetky try kategorie by som si nacital do troch roznych divov, a jeden z nich by som dal visibility:visible ostatne by boli hidden. A potom by si to klikanim menil.
ano, DOMtabs
MacInek
Profil
Já používám toto http://docs.jquery.com/UI/Tabs a funguje to bez problémů. Má výstup z DB do divů a stačí akorát trochu upravit styl.
bukaj
Profil
dreameW
spíš si polož otázku k čemu je tohleto fórum :-D tohle fórum je konkrétně na pomoc, aby lidi který maj zkušenosti s něčim pomohli a né remcali jako ty :-)
Jak napsal BetaCam, tak hlavně „tato sekce je zaměřená na PHP a né na JS“, ale to je teď vedlejší.

Správně jsi vytušil, že toto fórum je od toho, aby si lidé pomáhali, radili atp. Teď ale co je to vlastně ta „pomoc“? Myslíš, že někomu pomůže, když mu sem zkopíruješ nějaký kousek kódu, který jsi narychlo splácal, aby to fungovalo; nebo když ho nasměruješ tak, aby si mohl najít jiné většinou mnohem lepší a ozkoušenější řešení?

Doufám, že to přísloví, či co to je, budu reprodukovat správně (pokud někdo ví původní znění, nechť se podělí)… Když chudákovi ulovím rybu zasytím ho na jeden den; když ho naučím rybařit, zasytím ho po zbytek života.
RAmses
Profil
to bukaj

Souhlasím s dreameW. Říkáš, že naučíš chudáka rybařit, ty ho ale posláním na google nebo na jiný web nenaučíš to napsat, ale vyhledat. Najde návod na nějakém blogu, kde těch opravdu kvalitních je pomálu. Narazí na zbastlený kód, jak ty říkáš "aby to fungovalo". Daný člověk si ho zkopíruje a něco mu nefunguje, takže příjde sem a žádá o pomoc, protože autor blogu si s komentářema třeba zrovna moc hlavu neláme(pokud to není jeden z těch kvalitních blogů).

Stejný přístup mají někteří vyučující, kdy mají na všechno odpověď "najdi si to v knížce/nápovědě". Jde přece i o to předávat zkušenosti. Já se třeba věnuju AJAXu, můžu tady poslat odkaz na nějaký "aby to fungovalo" návod a tím to odbydu. Ale když se tomu člověku nebudu trošičku víc věnovat a neřeknu mu třeba o věcech, na které jsem narazil a vyřešil, bude se tím nějakou dobu trápit a potom se znovu zeptá.

Třeba v tomto případě se onliner ptá na možnosti jak to řešit a ne na konkrétní řešení. Stačilo napsat hledej "javascript tabbed document" a bylo vyřešeno. Sám někdy nevím jak přesně pojmenovat problém který chci hledat.

Smyslem téhle diskuze určitě není donutit lidi hledat na googlu a "neotravovat"
Chamurappi
Profil
Reaguji na dreameW a onlinera:
Používej prosím jen jednu přezdívku.


Reaguji na RAmsese a bukaje:
Není třeba dlouze rozebírat, k čemu tato diskuse je a k čemu není.
Odkaz na konkrétní řešení je lepší než odkaz na Google a může být (ale nemusí) lepší než narychlo splácaný kousek kódu.

Stačilo napsat hledej "javascript tabbed document" a bylo vyřešeno.
Však také bukaj odkázal přímo na výsledek hledání „javascript tabbed interface“.
RAmses
Profil
Ale neodpustil si pokárání.
motorcb
Profil *
Zdravim. Neco podobneho hledam :) Ale jeste bych to chtel obohatit aby se jednotlive zalozky postupne stridaly v tom ktera bude zobrazena. Nevdel by nekdo jak na to nebo pod cim to hledat na google? Dekuji
joe
Profil
motorcb
JavaScript - použití timeru.

onliner
Tak, jak napsal BetaCam, není potřeba žádných blbůstek, jak napsal RAmses & MacInek. Je třeba zvážit jen to, jestli předem načítat obsah do tří záložek nebo až po kliknutí. Nebo to nějak zkusit udělat a dát si tam třeba počítadlo a sledovat, jestli to vůbec někdo využije...
motorcb
Profil *
Bihuzel nedari se mi nalezt zadny priklad :( Vyuziti mam naplanovane ale nedari se mi sehnat hotovy priklad :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: