Autor Zpráva
Alastor Kopál
Profil *
Dobrý den
mám script pro registrování a přihlašování uživatelů (včetně nějakých změn) ale aby mi to fungovalo mám si upravit hodnty v SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD a SQL_DBNAME jak ?

<? 
session_start();
require "./func.php";
if ($_GET["clanek"]=="prihlaseni")
{
  $link=mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
  mysql_select_db(SQL_DBNAME);
  $id = iduzivatele($_POST["prezdivka"], $_POST["heslo"], $link);
  if ($id<>0) $_SESSION["id"]=$id;
}
elseif ($_GET["clanek"]=="odhlaseni")
{
  unset($_SESSION["id"]);
}
elseif ($_GET["clanek"]=="zruseniregistrace")
{
  $link=mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
  mysql_select_db(SQL_DBNAME);
  if (isset($_SESSION["id"])) mysql_query ("delete from uzivatele where id=".$_SESSION["id"].";", $link);
  unset($_SESSION["id"]);
}
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
  <head>
    <title>
      Web virtuální kapely
    </title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <style type="text/css" title="text/css">  
    </style>
  </head>
  <body><!--WZ-REKLAMA-1.0--><!--WZ-REKLAMA-1.0IZ--><div align="center"><table width="496" border="0"
cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td><a href="http://www.webzdarma.cz/"><img
src="http://i.wz.cz/banner/nudle03.gif" width="28" height="60" 
style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="WebZdarma.cz" /></a></td><td>
<script type="text/javascript">
<!-- /* (c) 2001 AdCycle.com All Rights Reserved.*/ 
var id=266; var jar=new Date();var s=jar.getSeconds();var m=jar.getMinutes();
var flash=s*m+id;var cgi='http://ad.wz.cz';
var p='<iframe src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=15&amp;t=_top&amp;id='+flash+'&amp;type=iframe " ';
p+='height="60" width="468" border="0" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" ';
p+='vspace="0" frameborder="0" scrolling="no">';
p+='<a href="'+cgi+'/click.cgi?gid=15&amp;id='+flash+'" target="_top">';
p+='<img src="'+cgi+'/ad.cgi?gid=15&amp;id='+flash+'" width="468" height="60" ';
p+='border="0" alt="Klikni" /></'+'a></'+'ifra'+'me>'; document.write(p); // -->
</script><noscript><div><a href="http://ad.wz.cz/click.cgi?gid=15&amp;id=266"><img
src="http://ad.wz.cz/ad.cgi?gid=15&amp;id=266"
width="468" height="60" style="margin: 0; padding: 0; border-width: 0" alt="Klikni" /></a></div></noscript>
</td></tr></table></div>
<!--WZ-REKLAMA-1.0IK-->
  <div align="center">
    <table width="760" cellpadding="0" cellspacing="0" border="1">
      <tr>
        <td width="760" height="120" colspan="2"><img src="./images/top.jpg" width="760" height="120"></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="160" valign="top"><?require "./navigace.php"?></td>
        <td width="600" valign="top"><?ukazclanek()?></td>
      </tr>
    </table>
  </div>
  </body>
</html>




a ještě sem se chtěl zeptat můžu si někde prohlédnout databázi registrovaných uživatelů ?
ShiraNai7
Profil
Ty "hodnoty" SQL_HOST, SQL_USERNAME atd. jsou konstanty a budou asi definovány v nějakém jiném souboru (možná func.php?).

Pokud nejste moc znalý php a databáze, doporučil bych vám spíše nějaké hotové řešení - nějaký redakční systém.
Alastor Kopál
Profil *
ve func.php je

<?

include "./includes/config.php";

function ukazclanek ()
{ 
  if ((string)$_REQUEST["clanek"]<>'') $mujclanek=$_REQUEST["clanek"]; else $mujclanek="uvod";
  if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
    $nazevclanku=$mujclanek.".htm";
    require $nazevclanku;
  elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")):
    $nazevclanku=$mujclanek.".php";
    require $nazevclanku;
  else:
    $nazevclanku=$mujclanek.".htm";
    require "notfound.php";
  endif;
}

function iduzivatele ($prezdivka, $heslo, $link)
{
  $vysledek=mysql_query("select id from uzivatele where registracedokoncena=1 and prezdivka='".$prezdivka."' and heslo='".$heslo."'", $link);
  if (mysql_num_rows($vysledek)==0) 
    return false; 
  else {
    $radek = mysql_fetch_array($vysledek);
    return $radek["id"];
  }
}  
?>
ShiraNai7
Profil
Tak bych to očekával v souboru includes/config.php
Alastor Kopál
Profil *
jsem začátečník nemohl by jste mi aspoň napovědět nebo pomoct co tam mám napsat ?
ShiraNai7
Profil
Někde v souboru includes/config.php pravděpodobně bude něco jako toto:

define('SQL_HOST', 'hodnota');
define('SQL_USERNAME', 'hodnota');
define('SQL_PASSWORD', 'hodnota');
define('SQL_DBNAME', 'hodnota');


... a vaším úkolem je tyto hodnoty přepsat na platné přístupové údaje k vaší databázi (které by vám měly být poskytnuty poskytovatelem vašeho webhostingu).
Alastor Kopál
Profil *
takže

define('SQL_HOST', 'webzdarma.cz');
define('SQL_USERNAME', 'jméno');
define('SQL_PASSWORD', 'heslo');
define('SQL_DBNAME', 'a tady něco');

?
ShiraNai7
Profil
host = mysql.webzdarma.cz
username = vasesubdomena.webzdarma.cz
password = tajné heslo
dbname = jméno databáze

Všechny tyto údaje lze zjistit v administraci účtu na webzdarma.cz a je tam i potřeba databázi aktivovat, pokud k tomu ještě nedošlo. Jméno hosta a databáze se odvozuje od domény, na které máte subdoménu (wz.cz, kx.cz apod..) - takže údaje vyčtěte z té administrace.
Alastor Kopál
Profil *
jak se zjistí jméno databáze ?
Alastor Kopál
Profil *
aha já sem si to nepřečetl celý už vím

ale ještě sem chtěl poslední otázku
ShiraNai7
Profil
Taky v administraci účtu na webzdarma.cz
Alastor Kopál
Profil *
?
ShiraNai7
Profil
To byla odpověď na minulou otázku, kdybych to odeslal o 4 sekundy dříve, byla by na správném místě. A snažte se prosím seskupovat co nejvíce otázek do jednoho příspěvku, toto není chat.
Alastor Kopál
Profil *
jasně a moc děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: