Autor Zpráva
breeta
Profil *
Dobrý den, chci se zeptat jak mám uložit obrázek na server pro databázi a upravit ho na 800x600px ?
Taps
Profil
breeta
využít blob ale lepší je ukládat jen cestu k obrázku
breeta
Profil *
Ale na to se ptám - jak mám uložit obrázek na server pro databázi a upravit ho na 800x600px ?
Mastodont
Profil
breeta
Velikost upravíš v nějakém grafickém programu, nahraješ ho na server a do daatabáze vložíš cestu k němu.
breeta
Profil *
Tak znova potřebuju aby se přes formulář odeslal jpg a přeformátoval se když bude větší na 800x600px
radas
Profil *
ukladat cestu ???neni to trochu zbytečné?nestačilo by třeba obrazek ukldat do nově vytvořeného adresaře a pak do něj nahrat obrazek a nazev adresaře a souboru by mohl byt ve tvaru id_nazev (nazev by byl bez české diakritiky) to si myslim že by bylo snažší...
H13
Profil
breeta
Pomocí formuláře ho nahraješ na server, pomocí php funkcí ho nejprve uložíš třeba do temp, pomocí GD funkcí změníš velikost a opět pomocí php funkcí přesuneš na vybrané místo (pořadí akcí může být různé - nejprve nahrát na vybrané místo a pak třeba vytvořit nový rozměr, originál smazat, atd, atd, ...)

upload:
http://cz.php.net/manual/en/ref.filesystem.php (is_uploaded_file, move_uploaded_file, ...)
Google: php upload souborů na server
velikost:
http://cz.php.net/manual/en/ref.image.php
Google: GD, změna velikosti obrázku

Pokud chceš ukládat obrázky přímo do databáze, doporučuji pročíst si různé diskuze, kdy obrázek vložit do databáze a kdy tam vložit pouze odkaz na něj:
Google: ukládání obrázků (souborů) do databáze
Mastodont
Profil
breeta
To už je ale o hodně jiný dotaz než původně. Zkus příště lépe formulovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: