| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| StillFarm Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 10. 2008, 13:11:12
Ahoj ...
$hraci = dibi::query(' SELECT [pid], [jmeno_hrace], [jmeno_zeme], [narody].[vlajka], [body], [rozloha] FROM [hraci] LEFT JOIN [narody] ON [narody].[nid] = [hraci].[narod] ORDER BY [rozloha] DESC ')->fetchAll(); tohle je muj kod na select z DB ... Potřeboval bych tam ovšem dát ještě JOIN na výpis z další tabulky , která se jmenuje online a má sloupky uid , klik . [uid] v tabulce online = [pid] v tabulce hraci ... Je to na vypis toho , jaky uzivatel jej zrovna on-line ... Dekuji za pomoc |
||
| BetaCam Profil |
#2 · Zasláno: 2. 10. 2008, 13:16:09
StillFarm
A co ti brání ti tam ten další join dát?? $hraci = dibi::query(' SELECT [pid], [jmeno_hrace], [jmeno_zeme], [narody].[vlajka], [body], [rozloha] FROM [hraci] LEFT JOIN [narody] ON [narody].[nid] = [hraci].[narod] LEFT JOIN [online] ON [online].[uid] = [hraci].[pid] ORDER BY [rozloha] DESC ')->fetchAll(); |
||
| kajaman Profil |
#3 · Zasláno: 2. 10. 2008, 13:21:03 · Upravil/a: kajaman
didi jsem sice nikdy neviděl, ale snad by to mohlo být takto:
SELECT [pid], [jmeno_hrace], [jmeno_zeme], [narody].[vlajka], [body], [rozloha] FROM [hraci] LEFT JOIN [narody] ON [narody].[nid] = [hraci].[narod] INNER JOIN [online] ON [hraci].[pid] = [online].[uid] ORDER BY [rozloha] DESC ... tedy, pochopil jsem to tak, že chceš výběr omezit pouze na on-line hráče? |
||
| StillFarm Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 10. 2008, 13:52:06
zkusim to ... prosim Vas nemohl by mě někdo kontaktovat na icq 441908804 rad bych se s ni mdomluvil ... potreboval bych jednu vetsi vec
|
||
| StillFarm Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 10. 2008, 13:54:56
Prosim Vas ... jak ted tedy vypisu jestli je hrac On-line nebo ne v zebricku pred jeho jmenem ?
echo " <td>$hrac[jmeno_zeme]</td>\n"; tohle je normalni echo na vypis jména země v tabulce ... |
||
| Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 2. 10. 2008, 14:33:35
StillFarm
jak vypadá tabulka online? za předpokladu, že jsou v ní uid pouze hráčů online, vyšel bych z dotazu od BetaCam mezi vybírané sloupce dejte něco z této tabulky a vložte to do podmínky ifnull, můžete si vracet třeba 0 jebo 1 a pak v PHP zaměnit za online / offline |
||
| StillFarm Profil * |
#7 · Zasláno: 2. 10. 2008, 14:42:44
tabulka ONLINE obsahuje
UID KLIK a v ní jsou jen informace ON-LINE uživatelů ... takže když niikdo není online nic v není ... tento kod nechapu ... nemohl bys mi ho sepsat ? ... prosiim... |
||
| Alphard Profil |
#8 · Zasláno: 2. 10. 2008, 15:03:37
je to jen nástřel
$hraci = dibi::query('
SELECT [pid], [jmeno_hrace], [jmeno_zeme], [narody].[vlajka], [body], [rozloha], isnull([online].[uid]) stav
FROM [hraci]
LEFT JOIN [narody] ON [narody].[nid] = [hraci].[narod]
LEFT JOIN [online] ON [online].[uid] = [hraci].[pid]
ORDER BY [rozloha] DESC
')->fetchAll(); |
||
| StillFarm Profil * |
#9 · Zasláno: 2. 10. 2008, 20:59:45
už jsem to vyřešil ... děkuji ... ;)
|
||
|