Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pepan Profil |
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli je možné tahat nějak hesla při přihlašování s .htacess z databáze. Abych si hesla nemusel pořád ručně ukládat do .htpass . A jestli to jde, jak se to dělá, předem moc děkuji za vše
|
||
DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 3. 10. 2008, 22:21:25 · Upravil/a: DoubleThink
Viz Apache 2.2: Authentication, Authorization and Access Control - Authentication provider: mod_authn_dbd.
|
||
pepan Profil |
#3 · Zasláno: 3. 10. 2008, 23:01:09
DoubleThink - děkuji moc za radu, jen nevím kde co mám použít a jak do databáze ukládat.
Je tam takovýto příklad: # mod_dbd configuration DBDriver pgsql DBDParams "dbname=apacheauth user=apache password=xxxxxx" DBDMin 4 DBDKeep 8 DBDMax 20 DBDExptime 300 <Directory /usr/www/myhost/private> # core authentication and mod_auth_basic configuration # for mod_authn_dbd AuthType Basic AuthName "My Server" AuthBasicProvider dbd # core authorization configuration Require valid-user # mod_authn_dbd SQL query to authenticate a user AuthDBDUserPWQuery \ "SELECT password FROM authn WHERE user = %s" </Directory> ale nevím, kde co mám jak vyplnit (jako připojení k databázi - heslo, uživatel, databáze). Předem děkuji za pomoc |
||
pepan Profil |
#4 · Zasláno: 4. 10. 2008, 08:14:33
nikdo neví?
|
||
BetaCam Profil |
#5 · Zasláno: 5. 10. 2008, 09:44:39 · Upravil/a: BetaCam
pepan
„ale nevím, kde co mám jak vyplnit (jako připojení k databázi - heslo, uživatel, databáze).“ Ve většině případů bývá nejjednodušší podívat se do manuálu. mod_dbd DBDriver pgsql Driver místo pgsql si můžeš dosadit třeba mysql nebo jiný podporovaný. DBDParams "dbname=apacheauth user=apache password=xxxxxx" dbname=jménodatabáze user=uživatel password=heslo |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0