Autor Zpráva
kukweb
Profil
mohl bymne nekdo pomoci s timto. Chtel bych ulozit do MySQL data, jako jsou tato.
Muze se jednat treba i o 100 podobnych zapisu.


poslal1 Transport od xxxxxx
Příchod 0:01:39 hod. v 06:32 hod.
Suroviny 0 | 5625 | 0 | 45

poslal2 Návrat od xxxxxx
Příchod 1:41:17 hod. v 08:11 hod.
Suroviny 0 | 0 | 0 | 1000

bohuzel se mne zapise pouze prvni cast, od poslal1. Data z poslal2 to vubec nenacte :( Muze se mne nekdo podivat do kodu, kde je chyba :(
diky moc za pripadnou pomoc ;)


<?
function rozdel($text){

$text = explode("<br />
<br />", $text, 2);

$cast = str_replace("  ", " ", $text['0']);
$cast = str_replace("  ", " ", $cast);
$cast = str_replace("  ", " ", $cast);

$cast = explode("<br />", $cast);


$str1 = ereg_replace("([[:blank:]])+Transport od", "", $cast['0']);
$r1 = explode(" ", $str1, 2);
$kam = $r1['0'];
$od = $r1['1'];

$str2 = ereg_replace("(.+)([0-9]+:[0-9]{2}:[0-9]{2})(.+)([0-9]{2}:[0-9]{2})[[: blank:]]hod\.", "\\2 \\4", $cast['1']);
$str2 = explode(" ", $str2);
$datum = date("Y-m-d");
$cas = $datum." ".$str2['1'].":00";
$str2['1'];

$doba_chuze = preg_match('/([0-9]{1,2}:[0-9]{1,2}:[0-9]{1,2})/', $cast['1'], $doba_chuze_p);
$doba = explode(":", $doba_chuze_p['0']);
$d_hodiny = $doba['0']*3600;
$d_minuty = $doba['1']*60;
$d_sekundy = $doba['2'];
$doba_c = $d_hodiny+$d_minuty+$d_sekundy;
$cas = time()+$doba_c;

$str3 = preg_match('/([0-9]+)$/', $cast['2'], $str4);
$mnozstvi = $str4['1'];

$vloz = mysql_query("INSERT INTO `obchodnici` (`kam`, `od`, `kolik`, `kdy`) VALUES ('".$kam."', '".$od."', '".$mnozstvi."', '".$cas."')");
if($vloz){echo "<p class='oznameni'>Data byla úspěšně vložena</p>";}

if(isset($text['1']))
  rozdel($text['1']);
}
if(isset($_POST['poslano2'])){
  $text = nl2br($_POST['data']);
  rozdel($text);
}
?>
kukweb
Profil
vazne nikdo netusi, jak s tim pohnout ? :(
Sicario
Profil *
Je to nejake zmatene. Jako prvni nedostatek vidim, ze zapisujes spatne klice u poli. Cisla do uvozovek nepatri!

Jestlize existuje nejaka unikatni sekvence znaku, nebo pravidlo na rozdeleni 'posl1' od 'posl2' pripadne od dalsich, tak prichozi text nejdriv rozdel a pak v cyklu volej funkci rozdel.

Nemuzes si napsat nejaky rozumny formular, ktery by obsahoval jednotliva policka namisto jedne velke textarey?
kukweb
Profil
dekuji za odpoved, problem je v tom, ze toto neni moje prace.
Nekdo to pro me vytvoril, ale nedotvoril. O php toho moc nevim, ale snazim se, co to jde.
mam knihu "PHP pro zacatecniky", ale tam toho jak rozdelit pozadovana data a ulozit ddo DB, moc neni.
kazda rada dobra ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0