Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
cauko ucim sa oop a mam nieco taketo

class abc {

function __construct() {
$premenna;
}

function one($id) {
return $premenna;


}
}

ide o php4(viem vraj je tam oop mizerne) da sa to inak ako tak ze dam do function one global $premenna
nightfish
Profil
da sa to inak ako tak ze dam do function one global $premenna
ano, uděláš tu proměnnou jako členskou proměnnou třídy...
class ... {
  var $promenna;

  function __contruct() {
    $this->promenna = "a";
  }
  function one($id) {
    return $this->promenna;
  }
}
Sicario
Profil *
Anonymní

V PHP4 je konstruktorem metoda se stejnym nazvem jako ma dana trida.
el mariachi
Profil
Anonymní
+ prečo používaš php4 ak sa chceš učiť oop ?? mi trošku uniká zmysel... kde je problém spraviť localhost s php5 ? určite sa neuč oop na starej verzii
srigi
Profil
Sicario
Bohuzial aj v PHP5, na co som nedavno doplatil a hladal neviditelnu chyby snad pol hodiny, kym ni doslo, ze:
$f = new Filter();
$f->filter($_POST['something'], array('ADDSLASHES', 'STRIPTAGS'));


je vlastne volanie konstruktora.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: