21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
brambor
Profil *
http://www.pesonline.info/?secti=8&pg=23&zpracuj=&cas=4&hrac=30

Tohle jsem si nasel na jednom webu. Jak se to dela, takovehle oluvy a co znamenaji ty udaje v adrese?
Zatim umim HTML a nenapada me jak to udelat.
Toz diky za odpovedy.
juneau
Profil
pokud umis jen HTML, tak je to pro tebe vsechno spanelska vesnice.

ony "omluvy" jsou delany pres PHP, stejne jako cely web. A ty udaje predavane pres url s tim uzce souvisi. Pokud v tom chces vice patrat, zacni se zajimat o php.
brambor
Profil *
Hm a jak je to tezky? Udelat treba takovejdle web? Ty tabulky, statistyky, nebo ten supr vypis lidi co si prohlizej web? Jak najdu navod jak to mam udelat?
Diky za odpoved junue
Hugo
Profil
Podivej se na www.linuxsoft.cz. Je tam dobry serial o php. Je to ale na par noci :-)
Hugo
Profil
23k_ILL

No, ono zalezi co vsechno od toho potrebujes. Naucit se jakykoliv jazyk (nejen programovaci) je urcite nadlouho.
j_hajsl
Profil
http://www.z-moravec.net/php_learn/index.php
23k_ILL
Profil *
Hugo> minil jsem spise to, ze chce web jako mam ja. Ja uz snad zacatecnik nejsem a vytvoreni mi trvalo 2 mesice ...

Nic du spat ;) GN
printf-jinde
Profil *
Nejtěžší je ujasnit si co chceš vlastně dělat, co to má umět a jak se to má ovládat, tím to máš prakticky hotové, pak už zbývá to jen vysvětlit počítači (serveru) a dlouhé období ladění, kdy zjišťuješ proč to nedělá to co má. Základem je umět programovat - v čemkoliv. Pak není naučení nového jazyka problém. (Škoda že u lidských jazyků to takhle neplatí...)
brambor
Profil *
tak diky, ale pořát to nák nechápu co znamenají ty čísla v adrese? může my to někdo vysvětlit?
brambor
Profil *
http://www.pesonline.info/?secti=6&pg=14 třeba tohle! Co to přesně znamená? Já abych to líp pochopil. Dyžtak bych někomu dal i pěníze kdo mě to naučí. Prosííím!!!!!
WertriK
Profil *
to zatim otaznikem zname ze
$seci=6;
$pg=14;

proste pokud potrebujes aby jsi na dalsi strance vedel hodnotu nejake promene tak ji muzes napsat do url
příklad:
mam odkaz na stranku test.php a chci aby se vedelo ze jsem Wertrik
tak napisu <A href="test.php?jmeno=Wertrik">bla</A>
atd.
brambor
Profil *
aha a co to znamena když předavam čísla? třeba tady ale i jinde sem to vyděl! omlouvám se, ale nenarodil sem se zrovna moc chytrý!
centi
Profil
brambor
No konkretne tu to znamena asi tolko, ze ak mam URL http://www.pesonline.info/?secti=6&pg=14 tak si pytam zo sekcie 6 stranku 14.
brambor
Profil *
ach jo but ste všichni moc chytrý nebo já sem moc hloupý! Jak ze sekce 6? Jak se ty sekce dělaj? Může my někdo ukázat jak se to dělá tyhle sekce a já už dám pokoj! Slybuju!!!
WertriK
Profil *
ehm tak aby to bylo co nejjednodussi

udelas si web, budes mit nekolik adresaru.Jejich jmena budou cisla jdouci od jedne do kolik chces tzn.
adresar
1
2
3
4
...
ty adresare bodou predstavovat ty sekce

V kazdem adresari(sekci) budes mit nekolik stranek a jejich jmena boudu take cisla jdouci od jeden do kolika chces tzn.
treba v adresari(sekci) 1 budes mit tyto stranky
1.php
2.php
3.php

a kdyz budes chtit zobrazit obsah stranky 2.php ze sekce 3

tak napises do odkazu
<A href="index.php?sekce=3&stranka=2">bla</A>

a v indexu budes mit aby ti to necetlo stranku
$sekce/$stranka.php
coz bude 2/2.php
brambor
Profil *
tyjo už to celkem chápu! díky kámo! ale jediný co nechápu když si budu mít ty čísla stránek jak budu vědět co je třeba 5.php ?
WertriK
Profil *
podíváš se do zdojáku toho souboru .. ;)
brambor
Profil *
a takhle se to fakt dělá? nemohl bys mi poslat tvůj droják?
WertriK
Profil *
ja to tak nedelam ;)
delam to tak ze predavam primo jmeno te stranky co se ma nacist tzn.

<a href="index.php?stranka=3/2.php">bla</a>

a do indexu napises :

<?
if (!IsSet($stranka) || ($stranka == "")) {
$page = "aktuality.php";
}

if (File_Exists ("$stranka")) {
include "$stranka";
} ELSE {
echo "<center><b>Stránka neexistuje!</b></center>";
}

?>
brambor
Profil *
zkusým! jsi velice hodný!děkuju
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0