Autor Zpráva
Chipper
Profil *
Dobrý den, mám takovej problém z databáze uživatelů potřebuju vypsat hodnost každýho uživatele

takhle mam kod
$ergebnis=safe_query("SELECT rank FROM webs_user WHERE userID='$userID'");
$anz=mysql_num_rows($ergebnis);
$ds=mysql_fetch_array($ergebnis);

{

if($ds[rank]==1) $rank='<img src="images/hodnost/webmastr.png" title="rank1">';
                         elseif($ds[rank]==2) $rank='<img src="images/hodnost/redaktor.png" title="rank2">';
                         elseif($ds[rank]==3) $rank='<img src="images/hodnost/clenklanu.png" title="rank3">';
                         else $rank='uživatel';


problém je vtom, že teďkon mi to vypisuje u každýho rank1

nevíte vem mam problém?
ninja
Profil
V databazi mate ulozene jine hodnoty?

Co znamena ta slozena zavorka nad ifem? To je zbytek po nejakem cyklu? Co pote dela podminka "userID='$userID'" v dotazu do DB?
Chipper
Profil *
v databázy má každý uživatel svoje hodnoty 1/3 ta složená závorka tam nemá být. Já právě potřebuju aby z Uživatelova ID byl vypsanej rank
jansfabik
Profil
zkuste dát místo:
$ds[rank]

toto:
$ds['rank']
Chipper
Profil *
to mi vypisuje všude uživatel
jansfabik
Profil
dejte tam všude ty uvozovky, měly by tam být, zřejmě tam máte někde chybu:
1. má ten uživatel vůbec v hodnost 1, 2 nebo 3?
2. je v té proměné $userID opravdu uživatelovo id?
3. máte zvolenou správnou tabulky?

můžete také zkusit toto:
print_r($ds);
a velmi jednoduše zjistíte, kde je chyba
Chipper
Profil *
1. ano má pokud nemá tak se má zobrazit uživatel
2. měloby ale myslím si že neni když sem zkusil vypsat cislici hodnost tak vsichni meli 0=uživatel přitom ID uzivatele zjistim = $userID
Chipper
Profil *
print_r($ds); tak mi to žádnou chybu ani nic jíného nevypsalo
Chipper
Profil *
print_r($ds); mi žádnou chybu ani nic jiného nevypsalo
Chipper
Profil *
sry za dve odpovedi nejak se mi to nechtelo zobrazit kdyz sem dal print_r($ergebnis); tak mi to napsalo Resource id #157 posledni ID napsáné novinky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0