Autor Zpráva
Fergi
Profil
Zdravim mam tento kod ale porad me to hazi Parse error: syntax error, unexpected '}'
a ja nevim kde ... pred timto kodem mam jeste jiny kod ale ten je na 100% funkcni ... mohl by se na to prosim nekdo mrknou a rict mi kde jsem udelal chybu?
elseif(isset($_POST['menuupdate'])) {
$back=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
$menu=($_POST['menu']);
$odkaz=($_POST['odkaz']);
$vybermenu = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE menu='$menu'") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
$shoda = mysql_num_rows($vybermenu);
$pocetmenu = mysql_query("SELECT * FROM menu") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
$pocet = mysql_num_rows($pocetmenu);
$poradi = $pocet+1;
if($menu=="" or $odkaz==""){ 
  $backlink="$back&page=registrace&Alert=1";
  }elseif($shoda!="0"){ 
  $backlink="$back&page=registrace&Alert=14";
  }else{
    MySQL_Query("INSERT INTO menu (menu,odkaz,poradi) values ('$menu','$odkaz','$poradi')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
   $backlink="$back&registrace&Alert=11";
}
}else{
$backlink="$back&page=registrace&Alert=5";
}
 header ("Location: $backlink");
ob_end_flush();
}- toto tu nema byt podle erroru

predem dekuji za kazdou odpoved
BetaCam
Profil
Fergi

S velkou pravděpodobností tam ta poslední } nemá být. protože pokud sem si před ten tvůj kód dal

if (a == a) {}


Tak tam ta poslední závorka přebejvá, ale těžko se to odhaduje když není vidět celý script.
Fergi
Profil
tak tady je cely kod
<?php   
session_start();


if(!isset($_SESSION['prihlasen']) or $_SESSION['Prava']<1){
	header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
        header("Location: index.php");
        header("Connection: close");
	exit;
}
ob_start();
require "db.php";
if(isset($_GET['presun']) and ($_GET['pozice']) and ($_GET['posun']) and $_GET['presun']=="1") {
$soucastnapozice=$_GET['pozice'];
$posunnapozici=$_GET['posun'];
$nactipozici=mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE poradi='$soucastnapozice'");
$nactiposun=mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE poradi='$posunnapozici'");
$pozice=mysql_fetch_array($nactipozici);
$posun=mysql_fetch_array($nactiposun);
$posouvane=$pozice["menu"];
$cil=$posun["menu"];
MySQL_Query("UPDATE menu SET poradi='$posunnapozici' WHERE menu='$posouvane' ") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
MySQL_Query("UPDATE menu SET poradi='$soucastnapozice' WHERE menu='$cil' ") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
$back=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
 header ("Location: $back");
ob_end_flush();
}
elseif(isset($_GET['smazat']) and ($_GET['poradi']) and $_GET['smazat']=="1") {
$poradi=$_GET['poradi'];
$back=$_SERVER['HTTP_REFERER'];   
$dotaz = "DELETE FROM menu WHERE poradi='$poradi'";
$vysledek = MySQL_Query($dotaz);
$backlink="$back&registrace&Alert=9";
 header ("Location: $backlink");
ob_end_flush();
}
elseif(isset($_POST['menuupdate'])) {
$menu=($_POST['menu']);
$odkaz=($_POST['odkaz']);
$poradi=($_POST['poradi']);
MySQL_Query("UPDATE menu SET menu='$menu', odkaz='$odkaz' WHERE poradi='$poradi' ") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
$back=$_SERVER['HTTP_REFERER'];   
$backlink="$back&registrace&Alert=11";
 header ("Location: $backlink");
ob_end_flush();
}

elseif(isset($_POST['menuupdate'])) {
$back=$_SERVER['HTTP_REFERER'];
$menu=($_POST['menu']);
$odkaz=($_POST['odkaz']);
$vybermenu = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE menu='$menu'") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
$shoda = mysql_num_rows($vybermenu);
$pocetmenu = mysql_query("SELECT * FROM menu") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
$pocet = mysql_num_rows($pocetmenu);
$poradi = $pocet+1;
if($menu=="" or $odkaz==""){ 
  $backlink="$back&page=registrace&Alert=1";
  }elseif($shoda!="0"){ 
  $backlink="$back&page=registrace&Alert=14";
  }else{
    MySQL_Query("INSERT INTO menu (menu,odkaz,poradi) values ('$menu','$odkaz','$poradi')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
   $backlink="$back&registrace&Alert=11";
}
}else{
$backlink="$back&page=registrace&Alert=5";
}
 header ("Location: $backlink");
ob_end_flush();
}
?>
DJ Miky
Profil
Nauč se odsazovat vnořené bloky, bude se ti to hledat daleko líp.
Str4wberry
Profil
Ta poslední závorka se mně po letmém zhlédnutí zdá nadbytečná.
Fergi
Profil
prave ze neni zbytecna uzavira
elseif(isset($_POST['menuupdate'])) {
Davex
Profil
ne, to je uzavřeno předtím:
}else{
BetaCam
Profil
Fergi

Poslední závorka je tam pravdu na nic.
Fergi
Profil
ok diky moc sem to trubka mel sem si toho vsimnout...
jansfabik
Profil
Fergi
1. naučte se odsazovat kód, předejdete pak takovým zbytečným chybám
2. většina dnešních editorů umí zvýrazňovat závorku, která patří k té právě označené závorce - například jEdit

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0